Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Online: The Factory of Electric Dreams

Via Expo-robot te bezoeken

Start:29-10-2020
Eind:07-03-2021

Website:tetem.nl
Locatie:Tetem

Ontdek en creëer een mogelijke toekomstvisie in The Factory of Electric Dreams - een hybride tentoonstelling ontwikkeld door Mary Ponomareva - waarin een symbiose tussen mens en robot de nieuwe levensvorm is geworden. Het publiek wordt uitgenodigd om aan de hand van vroegere en toekomstige samenlevingen nieuwe visies op de toekomst te creëren.

De coronapandemie heeft de ontwikkelingen en toepassingen van robotica versneld om ons als mens minder kwetsbaar en onze samenleving veerkrachtiger te maken. Want robots kunnen niet ziek worden of doodgaan. Of wel? Maar verbeteren deze technologische innovaties onze gezondheid en ons welzijn ook? Welk effect hebben de opkomst van robotica en kunstmatige intelligentie op onze samenleving en wie heeft daar het meeste baat bij?

Ontdek en creëer een mogelijke toekomstvisie in The Factory of Electric Dreams – een hybride tentoonstelling ontwikkeld door Mary Ponomareva – waarin een symbiose tussen mens en robot de nieuwe levensvorm is geworden. Het publiek wordt uitgenodigd om aan de hand van vroegere en toekomstige samenlevingen nieuwe visies op de toekomst te creëren.

Betreed de fabriek van maakbare idealen
The Factory of Electric Dreams heeft tijdens de pandemie met behulp van levensverbeterende technologie de kwaliteit van leven ingrijpend veranderd. De door mensen verwoeste wereld is met behulp van Artificial Intelligence en Augmented Reality in zijn oorspronkelijke staat teruggebracht. Een mens-robot-symbiose is de allerhoogste levensvorm geworden, waarin de sterkste kwaliteiten van een mens en robot zijn gecombineerd om in een gelukkiger en meer productieve wereld te leven. Er is in de buitenwereld geen gevaar meer voor de kwetsbaarheid van het menselijk lichaam. In The Factory of Electric Dreams kan je je bewustzijn en zintuigen verbinden met een robotstructuur via een Life Enhancer-app. Je kunt arbeidspunten verdienen door jouw EQ (Emotionele intelligentie), IQ (Intelligentiequotiënt) en SQ (Spirituele intelligentie) te lenen aan een robot die het werk voor je doet. Je kunt je verdiende punten inzetten om de buitenwereld veilig te ervaren in tijden van hoge besmettingsrisico’s. The Factory of Electric Dreams heeft een revolutie teweeggebracht in ‘het zijn, voelen en leven’. Het brengt de mens en de robot samen een stap verder. Het is aan jou om te beslissen wie de verantwoordelijkheid draagt ​​en of deze fabriek een toekomst laat zien waarin jij zou willen leven.

Deze hybride tentoonstelling van Mary Ponomareva reflecteert op de ethische implicaties van de zich snel ontwikkelende robottechnologieën en op existentiële vragen over wat het betekent om mens te zijn. De tentoonstelling is ontwikkeld binnen Tetem’s programmalijn Driving Technology, waarmee Tetem samen met kunstenaars en ontwerpers onderzoek doet naar de invloed van technologie op onze samenleving en de interactie tussen mens en machine.

De tentoonstelling The Factory of Electric Dreams kan fysiek, online en op afstand via de robot worden ervaren.

Tetem
7523 ZL
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!