Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Textielcafé: op zoek naar verhalen uit de textiel van toen

Verhalen over de verdwenen textielindustrie.

Start:12-12-2021 | 04:00 uur
Eind:12-12-2021 | 07:00 uur

Website:www.demuseumfabriek.nl
Locatie:De Museumfabriek

Het programma bestaat uit twee onderdelen. In het eerste gedeelte worden gasten geïnterviewd over hun herinneringen aan de lokale textielindustrie. Ze hebben veelal eerder in de fabriek gewerkt (bijvoorbeeld als wever, directeur of personeelschef), maar kunnen ook op een andere manier met de textielindustrie van doen hebben gehad (de huishoudster van een textielbaron). Na de talkshow is er gelegenheid voor bezoekers om met elkaar verhalen uit te wisselen over de textiel van toen.


Medewerkers van Twentehoes/Overijsselacademie zijn aanwezig om de verhalen te inventariseren. De bedoeling is om de oogst van dit oral history-project te gebruiken voor een zesdelige podcastserie over de verdwenen textielindustrie en een publicatie over het fabrieksleven van vroeger.


Informatie

De Textielcafés zijn onderdeel van het Textiel Festival Twente, dat de zes deelnemende musea dit jaar organiseren met tal van activiteiten. De Textielcafés worden op zes achtereenvolgende zaterdagmiddagen gehouden in de volgende plaatsen: Borne (Het Spanjaard, 6 november), Rijssen (Rijssens Museum, 13 november), Almelo (bibliotheek, 20 november), Oldenzaal (27 november, bibliotheek), Hengelo (Oyfo, 4 december) en Enschede (De Museumfabriek, 11 december), Inloop: 13.30 uur. Aanvang 14.00 uur. De toegang is gratis.

Het Rozendaal 11
7523 XG
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!