Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Textiel Festival Twente

Textiel zit in ons DNA

Start:02-05-2021
Eind:31-12-2021

Website:textielfestivaltwente.nl
Locatie:Twente

Tijdens Textiel Festival Twente leer je alles over textiel in Twente. Hier ligt namelijk de bakermat van de Twentse identiteit en tot op heden wordt er nog veel met textiel gedaan in de regio. Textiel Festival Twente wordt georganiseerd door Stichting Cultuur in Twente en is een samenwerking van acht musea in de regio. Samen met vele andere musea en bedrijven verzorgen zij in 2021 allerlei exposities en activiteiten rondom het thema textiel.

Bussemakerhuis Borne, De Museumfabriek, Stadsmuseum Almelo, Rijksmuseum Twenthe, Oyfo Kunst & Techniek, Natura Docet Wonderryck Twente, Rijssens Museum en Museum Het Palthe Huis! Dat zijn de acht musea, met een gedeelde textielachtergrond, die samen het initiatief hebben genomen voor de organisatie van een gezamenlijk textielfestival. Om de samenwerking in Twente te bevorderen en de culturele identiteit van Twente te versterken. Daarnaast sluiten ook verschillende kleinere musea, stichtingen en bedrijven aan met activiteiten. Kortom, er zijn ontzettend veel leuke partijen betrokken bij het Textiel Festival Twente! Op de website kun je zien welke exposities en activiteiten er georganiseerd worden bij jou in de buurt.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!