Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Terra Libera

Grootschalige manifestatie bij Rijksmuseum Twenthe.

Start:08-09-2023 | 10:00 uur
Eind:28-01-2024 | 17:00 uur

Website:www.rijksmuseumtwenthe.nl
Locatie:Rijksmuseum Twenthe

Met de manifestatie, die is getiteld Terra Libera (‘het vrije land’), haakt het museum aan bij een van de meest urgente maatschappelijke vraagstukken van dit moment: de omgang met en toekomst van het landelijk gebied. Terra Libera bestaat uit drie verschillende tentoonstellingen en een uitgebreid activiteitenprogramma. Daarnaast heeft het museum vier kunstenaars uitgenodigd om artistiek onderzoek te doen rondom onderwerpen die spelen in het landelijk gebied van Twente.

Maar liefst 3 tentoonstellingen en uitgebreid publieksprogramma

Met de manifestatie Terra Libera wil Rijksmuseum Twenthe via de kunst naar deze vragen kijken. In de gelijknamige hoofdtentoonstelling Terra Libera verkent het museum aan de hand van kunstwerken vanaf de late middeleeuwen tot heden hoe we door de eeuwen heen naar het land hebben gekeken en hoe we ons het land hebben eigengemaakt en gecultiveerd. Een tweede tentoonstelling met een focus op mediakunst draait om grondstofwinning. De derde tentoonstelling is een samenwerking met Fotomanifestatie Enschede en toont twee fotoseries rondom thema’s als grondstofwinning en landgebruik. Daarnaast bestaat Terra Libera uit een uitgebreid publieksprogramma waarin Rijksmuseum Twenthe samen met kunstenaars, instellingen en inwoners van Oost-Nederland vragen wil verkennen rondom voedselproductie, energietransitie en de relatie met het landschap willen onderzoeken.

Artistiek onderzoek

Tenslotte heeft Rijksmuseum Twenthe in samenwerking met het Lectoraat Theorie in de Kunsten van ArtEZ vier kunstenaars uitgenodigd om artistiek onderzoek te doen in het landelijk gebied van Twente. Alle vier de kunstenaars onderzoeken een actueel thema vanuit hun eigen artistieke praktijk. De kunstenaars zijn: Tanja Engelberts (1987), Wapke Feenstra (1959), Jonas Staal (1981) en Budhaditya Chattopadhyay (1975).

Voor meer informatie, bezoek je de website.

Lasondersingel 129-131
7514BP
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!