Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Tentoonstelling 'TO BE FREE 2.0'

Start:02-04-2024 | 17:00 uur
Eind:25-04-2024 | 23:00 uur

Website:tankstationenschede.nl
Locatie:Tankstation Cultureel Vulpunt, Enschede

Over de tentoonstelling

Ontdek de grenzen van creativiteit op de tentoonstelling TO BE FREE 2.0! Een bruisende voortzetting van het afstudeerproject 'TO BE FREE' van Lobke Glaasker, waarin in 2023 het publiek uitgedaagd werd na te denken over de persoonlijke definitie van vrijheid. Waar de eerste expositie een gedocumenteerde, video-opgenomen en begeleide interactieve performance was, gebaseerd op door de kunstenaar gecreëerde regels, gaat deze nieuwe tentoonstelling een stap verder... Een visuele belevenis als interactieve performance die de bezoeker uitnodigt om actief deel te nemen.

Over de kunstenaar

Officieel afgestudeerd als schilder en grafisch ontwerper, ontwikkelde Lobke Glaasker een praktijk waarin schilderen niet langer haar enige taal is. Ze heeft verschillende media in haar werk geïncorporeerd, zoals fotografie, tekst en performances, waarin ze probeert omgevingen te creëren. Glaasker: 'Deze installaties kunnen worden gezien als 'ruimtes', ze vertegenwoordigen mijn psyche.’

Lobke verkent sociale en politieke thema's en viert subjectieve en autobiografische ervaringen op een zeer narratieve en theatrale manier. Ze zoekt naar grenzen die doorbroken kunnen worden - een nieuwsgierigheid naar het mysterie en het creatieve proces van spontaniteit. Inspiratie haalt ze uit het dagelijks leven, muziek, films, bezoeken aan tweedehandswinkels, wandelingen op straat en de mensen om haar heen. Haar werk kan als multimediaal worden beschouwd, maar het klassieke medium van schilderen blijft een permanente pijler in haar werk. Haar werk introduceert kijkers met levendige, heldere, popachtige kleuren, directe beelden en een openheid die tot doel heeft om contact te maken met mensen. Voor Lobke Glaasker is het belangrijk dat de interpretatie van haar werk open staat voor de kijker. Wanneer haar werk de wereld is ingegaan, beschouwt ze haar taak als volbracht. Eventuele reacties vormen een toevoeging aan haar werk. Naast de opening van de tentoonstelling zal Lobke Glaasker een workshop organiseren waarbij het publiek wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de tentoonstelling.

Praktische informatie

De tentoonstelling opent op dinsdag 2 april 2024, waar de kunstenaar deel zal nemen aan een on-stage gesprek, waarin ze dieper ingaat op haar werken, technieken en motivaties. We nodigen je graag uit om deel te nemen aan deze feestelijke opening met hapjes en drankjes, om 17:00 uur in Tankstation Cultureel Vulpunt in Enschede. Bezoek is gratis.

Na de opening is de tentoonstelling de rest van de maand gratis te bezoeken op dinsdagen en donderdagen tussen 17:00 en 23:00.

Wil je naderhand ook een hapje eten? Reserveer dan op de website van Tankstation Cultureel Vulpunt.

Deurningerstraat 28

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!