Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Tentoonstelling 'Peel and Reseal' van kunstenares Tezz Kamoen

Start:06-06-2023
Eind:30-06-2023

Website:tankstationenschede.nl
Locatie:Tankstation Cultureel Vulpunt

Het is weer bijna Juni, wat betekent dat Tankstation Cultureel Vulpunt over een maand hun deuren sluit voor de zomerstop. Dat doen ze echter niet zonder nog één keer te knallen, met de fantastische expositie Peel and Reseal van kunstenares Tezz Kamoen, die opent op 6 juni!

Tezz (1992, Nijmegen) begon haar carrière in 2013 op de schildersafdeling van de Aki in Enschede, en voltooide daarna een masters in Fine Art als ontvanger van de Patrick and Kelly Lynch Scholarship aan de UAL in London. Daarna voltooide ze nóg een programma, ditmaal aan de Royal Drawing School in Londen, waar ze nog steeds woonachtig is.

Tezz maakt pasteltekeningen, waarbij sociale thema’s de bovenhand voeren; identiteit, machtsverhoudingen, internet, popcultuur, consumentisme en ander soort sociale structuren zijn aanwezig in de thematiek van haar werk. Ze werkt vanuit geheugen en fotocollages om het proces van manipulatie en selectief geheugen te onderzoeken. De werken zijn veelal imposant en groot van formaat, waar je als kijker wordt ingetrokken en gedwongen wordt jezelf onder te dompelen in het verhaal.

Voor Tankstation Cultureel Vulpunt stelt Tezz naast delen van haar bestaande collectie ook speciaal voor deze expositie gemaakte werken tentoon.

Tankstation Cultureel Vulpunt
7514 BJ
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!