Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Tattookoning Henk Schiffmacher in Stories@Stanislaus

Na het zomerreces pakken Stanislaus Brewskovitch en de Bibliotheek Enschede in september de draad weer op met: Stories@Stanislaus.

Start:14-09-2022 | 20:00 uur
Eind:14-09-2022 | 22:00 uur

Website:www.craftbeerstore.nl
Locatie:Stanislaus Brewskovitch

Nederlands bekendste tattoo-artiest en kunstenaar Henk Schiffmacher (‘Hanky Panky’) komt woensdag 14 september naar Stanislaus Brewskovitch voor een bijzondere lezing. Tijdens deze lezing neemt de Amsterdammer zijn publiek mee op een bizarre, hilarische reis door zijn leven.

Henk Schiffmacher laat zich moeilijk in één categorie onderbrengen en staat voor: tatoeërder, schilder, schrijver, verzamelaar en wereldreiziger. Na zijn periode van reizen ontstaat een indrukwekkende verzameling objecten die verband houden met de geschiedenis van tatoeëren. Ook de talloze beeltenissen op zijn eigen huid vertellen de reis op zoek naar de oorsprong van deze eeuwenoude huidkunst. Terug in Amsterdam opent Henk Schiffmacher zijn tattooshop en probeert het imago van tatoeage te veranderen. Inmiddels lieten sterren uit binnen- en buitenland, zoals onder andere: de Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam, Kurt Cobain, Willy de Ville en Herman Brood zich al door Henk tatoeëren.

Ook heeft de tatoeëerder meerdere boeken op zijn naam staan. Zo kwam in april 2022 een hernieuwde uitgave van zijn boek De grote Borneo-expeditie uit. Dertig jaar geleden trok de tattoo-artiest samen met Red Hot Chili Peppers-rockster Anthony Kiedis door de bossen van Borneo. In de voetsporen van de Nederlandse etnoloog Nieuwenhuis die de reis in 1883 maakte gingen ze op zoek naar de oorsprong van de tatoeage. Eenmaal op Borneo blijkt de expeditie levensgevaarlijk en wordt het zowel voor Schiffmacher als voor Kiedis een bijna noodlottige tocht; “Een reis door de hel.”

Datum: 14 september 2022
Inloop: 19.30 uur
Programma: 20.00 – 22.00 uur
Locatie: Stanislaus Brewskovitch, Stadsbrouwerij Menistenkerk
Stadsgravenstraat 59 in Enschede
Kosten: € 7,50 per persoon
Online kaartverkoop via: www.craftbeerstore.nl

Stadsgravenstraat 59
7511 GN
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!