Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Susanna Inglada

What are you looking at?

Start:16-10-2021
Eind:27-02-2022

Website:drawingcentre.nl
Locatie:Drawing Centre Diepenheim

Susanna Inglada (ES, 1983) maakt grootschalige tekeningen opgebouwd als collages, die zich aan de muur of als decorstukken vrij in de ruimte bevinden.

De voorstellingen bestaan uit cartooneske mensfiguren, stereotype karakters, die dikwijls met elkaar verwikkeld zijn in wringende maar ook humorvolle constellaties.

Voor Drawing Centre Diepenheim maakte Inglada een geheel nieuwe serie werken, van tekeningen tot keramische objecten en animatie. De archetypische manfiguur die voorheen de werken van Inglada domineerde heeft hierin plaatsgemaakt voor een verkenning van de stereotypering van het vrouwelijke.

Haar tekeningen haken op speelse wijze aan bij de actualiteit. Door te kijken naar de representatie van de mensfiguur in de kunstgeschiedenis en in onze hedendaagse media en cultuur legt Inglada bloot hoezeer onze huidige sociale structuren nog altijd worden gevormd door diepgewortelde patronen, zoals machtsrelaties, sekse-ongelijkheid en geweld. In What are you looking at? deconstrueert en manipuleert Inglada datgene wat wij gewend zijn om te zien.

Grotestraat 17
7478 AA
Diepenheim

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!