Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Square One - Don Satijn

expositie zonder opening maar met afsluiting op 25 november dmv een voorstelling in de expositieruimte (externen kopen kaartje)

Start:05-11-2019
Eind:25-11-2019

Website:www.utwente.nl
Locatie:Vrijhof

Musicus, componist en beeldend kunstenaar Don Satijn studeerde aan zowel de Academie voor Beeldende Kunsten als het Rotterdams Conservatorium (inmiddels Willem de Kooning Academie en Codarts geheten). Als beeldend kunstenaar werkt hij in beton, hout en staal, in een geometrisch abstracte stijl waarbij betekenis wordt toegevoegd door middels wiskundige structuren, reliëfs of perforaties codes en boodschappen in het werk te verwerken. Veelvoorkomende thema’s in de kunst van Satijn zijn de veelheid aan codes die intrinsiek in de wereld verborgen liggen, privacy en de codificering van de maatschappij. Zijn werk beslaat meer dan 30 jaar en een veelheid aan vormen, van portretten opgebouwd uit sofi- bankrekening- en klantnummers tot series met duizenden variaties op een simpele kubus.

Speciaal voor de voorstelling Square Two maakte Satijn een aantal nieuwe werken geïnspireerd op de overeenkomsten in de codetalen die zowel aan jongleren als digitale communicatie besloten liggen. De jongleurs van Tall Tales Company gaan in Square Two op hun beurt de fysieke interactie met deze werken aan.

Maandag 25 november speelt Tall Tales Company de voorstelling Square One. de opmaat naar Square Two, in de Vrijhof.

De Veldmaat 5
7522 NB
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!