Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Sprookjesfabriek in de kerstvakantie

Deze kerstvakantie is De Museumfabriek in Enschede een betoverde plek waar sprookjes tot leven komen.

Start:19-12-2020 | 22:00 uur
Eind:04-01-2021 | 10:00 uur

Website:www.demuseumfabriek.nl
Locatie:De Museumfabriek

Workshops door Studio Koosje (6-12 jaar)

Tijdens de workshops van Studio Koosje ga je steeds aan de slag met een sprookjesthema. De workshop begint met een korte introductie op het sprookje, waarna je aan de slag gaat met jouw kunstwerk. Tijdens de workshops maak je een Pinokkio-marionet, bouw je een bed met héél veel matrassen voor de prins(es) op de erwt, en maak en versier je jouw eigen kevervleugels, zodat je je waant in het sprookje over de mestkever.

Workshop ‘In de Nacht’

Hoe kan je met geluiden een verhaal versterken? Hoe kan je geluiden opnemen met een richtmicrofoon en remixen tot een soundscape? Bij de Wunderkammer ‘Nacht’ leren kinderen hun eigen sprookje met audioapparatuur opnemen.

Workshop ‘Weven en spinnen’

Hoe werkt een weefgetouw? Hoe kan je zelf textiel weven op een weefraam? Bij de Wunderkammer ‘Draad’ leren kinderen weven en spinnen in het kader van de sprookjes van Rapunzel en Doornroosje.

‘Heksen bestaan niet’, een spannende show van Mad Science

Heksen in de boeken en films maken gebruik van magie, toverspreuken en de meest bizarre ingrediënten voor hun brouwsels. Dit lijkt misschien wel magisch, maar in werkelijkheid lijkt het toch veel op wetenschap. Mad Science laat tijdens haar shows het verschil tussen magie en wetenschap zien.

Workshop sprookjes schrijven

Onder leiding van een begeleider gaan de kinderen in het museum op zoek naar een betoverd object, waar ze een sprookje over zullen schrijven. Na een korte introductie waarin de basis van sprookjes wordt uitgelegd aan de hand van voorbeelden, zijn de kinderen vrij om hun fantasie de vrije loop te laten gaan. Aan het einde van de workshop mogen de kinderen hun sprookje voorlezen.

Knutselen in de Makerspace

Ook in de Makerspace is er in de kerstvakantie van alles te doen in het sprookjesthema. Maak bijvoorbeeld je eigen sprookjeswereld in een kijkdoos, of help mee de betoverde boom te versieren met lampionnetjes.

Het Rozendaal 11
7523 XG
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!