Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

SO FUTURE

Rijksmuseum Twenthe en het GOGBOT-festival presenteren de SO FUTURE tentoonstelling

Start:18-06-2022
Eind:25-09-2022

Website:www.rijksmuseumtwenthe.nl
Locatie:Rijksmuseum Twenthe

In SO FUTURE ligt de focus op alternatieve manieren van denken over vandaag en morgen. De tentoonstelling is gebaseerd op doge-memes, waarbij een met de ogen rollende Japanse hond zich lijkt te verbazen over iets. In slecht Engels komen in deze memes de gedachten van de hond voorbij, bijvoorbeeld: SO ART, much inspiring, WOW…. In SO FUTURE wordt er met ironie gekeken naar alle doembeelden en utopische toekomsten die ons worden voorgehouden. De tentoonstelling toont hoe kunstenaars de ambities van megabedrijven als Amazon en Facebook ervaren, wat voor initiatieven daar tegenover staan, en laat zien hoe ze door nu anders te kijken en denken nieuwe richtingen in kunnen slaan. Er wordt afstand genomen van toekomstvoorspellingen, om stil te staan bij waar ze heen willen, en te kijken hoe ze daar kunnen komen. Kortom: kunst met een leerzame en inspirerende achtergrond!

Deelnemende kunstenaars: Isabelle Arvers, Jeremy Bailey, Constant, DISNOVATION.ORG, Femke Herregraven, Viviane Komati, Amor Muñoz, Sabrina Ratté, Jonas Staal & Jan Fermon, Stanza, ViaOral and Ivar Veermaë.

Lasondersingel 129-131
7514BP
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!