Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Shaydiah Granviel ‘Fragmented en Robert Marsé ‘NEW!

MICK en Het-Loket Delden

Start:12-07-2022
Eind:25-08-2022

Locatie:MICK en Het-Loket Delden

MIKC| Perron1 presenteert Shaydiah Granviel ‘Fragmented’ 12 juli - 25 augustus 2022 Finals HKU Utrecht
Adres: Stationsweg 5 7491 CE Delden
Toelichting: Met behulp van levendige kleuren maakt Shaydiah Granviel familieportretten waarin ze delen van haarzelf terugbrengt. Opgegroeid in Curaçao werd Granviel omringd door de felle en intense kleuren van de huizen, straten en natuur. Ze gebruikt deze kleuren om een stukje van thuis te brengen in haar intieme schilderijen en objecten.De afgebeelde familieleden zijn alleen te onderscheiden door kenmerken als een snor of een bril. Granviel experimenteert met het wegnemen van gelaatstrekken, waarbij alleen de vorm van het gezicht overblijft. Ze vraagt ​​zich af hoeveel details ze kan weglaten, voordat de geportretteerde onherkenbaar wordt. Het gevoel gezien te worden is belangrijk in haar werk om een podium te geven aan degenen die het gevoel hebben dat ze niet bestaan.
Stoffen vloeien uit de schilderijen van Granviel, alsof ze meer ruimte proberen te claimen, reikend vanaf het platte vlak naar het publiek. De aantrekkingskracht van textiel ligt in de overeenkomst met de geschiedenis. Voor Granviel is geschiedenis als een vloerkleed. Het verleden bevat lagen van verhalen, met elkaar verweven, sommige draden zichtbaar en sommige daaronder verborgen. Door twee beelden door elkaar te vlechten, laat ze zien hoe verhalen kunnen samensmelten en nieuwe kunnen vormen.

Het-Loket presenteert: Robert Marsé ‘NEW!’ Artez Arnhem Finals 14 stoelen 12 juli - 25 augustus 2022 Stationsweg1 Delden
Toelichting van de kunstenaarMet mijn project hoop ik mensen kennis te laten maken met een andere definitie van de nieuwe marketing waarin trends, slechte kwaliteit en geplande veroudering een cultuur voeden waarin het verlangen naar nieuwe aankopen voortduurt. Naast deze industriële factoren is nieuwsgierigheid een andere reden waarom mensen op zoek gaan naar nieuwe vormen. Dit natuurlijke inherente menselijke gedrag is het emotionele aspect van levende wezens dat leidt tot verkenning, leren en ontwikkeling. Ik wil mensen aanmoedigen om nieuwsgierig te blijven naar nieuwe vormen en esthetiek. Om het verborgene te demonstreren, wachtend om ontdekt te worden in de overvloed aan reeds bestaande producten. De collectie van 14 stoelen bestaat uit verwaarloosde en afgedankte spullen, gekregen of opgehaald van mensen in een straal van 10 kilometer rond mijn huis. Robert Marsé 2022 afgestudeerd Artez|Arnhem Product Design

kunststation Delden
7491 CE
Delden

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!