Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Shari Mona Cinzia

Experiment in EXPO 4

Start:18-09-2020
Eind:15-11-2020

Website:www.concordia.nl
Locatie:Concordia

Shari schildert en maakt installaties, zodanig dat je je afvraagt wat echt is en wat een ingreep in de realiteit.

Opening op vrijdag 18 september om 16.30 uur, gelijk met de opening van ARE.

De Avantgarde, de voorlopers en de koppen boven het maaiveld, dat zijn de kunstenaars die exposeren in EXPO 4. Pas afgestudeerd aan de AKI of de academie van Münster, krijgen de jonge kunstenaars carte blanche in de torenkamer. Daar experimenteren ze met vorm en disciplines, tonen ze eigenheid en durven dingen over een andere niet geijkte boeg te gooien.

Over het werk

Shari: “Over mijn afstudeerwerk schreef ik: “Wanneer alles wat je doet uitmaakt, en elke keer dat je boodschappen doet, een jouw dierbaar persoon de dood zou kunnen brengen, verandert er iets in de manier waarop jij je door de wereld beweegt. Wanneer iemand je pijn doet, verandert er iets in de manier waarop jij je door de wereld beweegt.

De installatie ‘Who am I after this? Who am I now? – Suzy Daal’ verkent de paradox van het leven in deze periode, mijn leven in het bijzonder. Dit werk creëert een gevoel van veiligheid op een schilderachtige manier. Een gevoel waar ik eigenlijk altijd naar hunker maar in het bijzonder nu zo nodig heb. Aan de andere kant zoek ik het landschap op in dat wat ik zie, met mijn blik op het verre, de horizon. Ik wil hier weg maar ook weer niet. Ik kijk uit het raam en voel mij gevangen. Ik wil vrijheid maar alleen maar zolang ik hierdoor mijn ‘thuis’ niet verlies. Ik kan er slecht mee om gaan dat dingen vergankelijk zijn, maar ik kan ook slecht tegen het constante. Mijn afstudeerwerk neemt je mee in het discomfort van persoonlijke transformatie. Het is een zelfportret, het is confronterend en het is de eerste stap. ‘Suzy Daal’ is een woordspeling, ‘suïcidaal’ – ‘Suzy Daal’. Het is ruw, persoonlijk en de tijdelijke zelf-emancipatie van dat gevoel.

Deze expositie is zowel een voortzetting van dit beschreven proces als een nieuw begin, nieuw proces, nieuw spel. Het creëren van een tentoonstelling is een tweede creatieve proces na het oorspronkelijke maakproces. Voor deze tentoonstelling gebruik ik een deel van mijn afstudeerwerk en voor een deel nieuw werk dat ik met elkaar combineer waardoor het werk een nieuwe dialoog aangaat."

Over Shari Mona Cinzia

Shari Mona Cinzia studeerde dit jaar af aan de AKI. Ze schildert en maakt installaties, soms met haar eigen schilderijen en soms door alledaagse dingen met elkaar te combineren waardoor je je afvraagt wat echt is en wat een ingreep in de realiteit. Shari neemt zichzelf en de plek die ze inneemt in de wereld vaak als uitgangspunt voor haar werk. Universele dingen worden zo persoonlijk en krijgen voor de kijker een andere laag.

Concordia | Beeldende kunst
7511 HC
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!