Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Sebastian Koudijzer

24/7 videokunst in de etalage

Start:13-05-2022
Eind:15-07-2022

Website:www.concordia.nl
Locatie:Concordia

Sebastian Koudijzer neemt het stokje over van Kamali van Bochove in deze videokunst estafette. In de etalage van Concordia zie je zijn werk 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Sebastian Koudijzer studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag, en haalde daar vorig jaar zijn BA.

Hij schrijft: "I grew up as a half-blood, a child from different races. An outdated therm that has often been used to identify me as person. As a child I was surrounded with 2 great-grandmothers, 2 grandfathers, 3 grandmothers and uncountable aunts and uncles, only from my Javanese side of the family. My work is an attempt to bring the disappearing traditions, values and spirituality back into my own reality. The camera functions as an exploration tool, in search of the nostalgic feeling of: Gotong Royong*".
* Gotong = carrying a burden using one’s shoulder, Royong = together or communally.

Op het moment is Sebastian bezig met materiaal uit het archief van zijn Javaanse opa en oma. Javanen werden na de afschaffing van de slavernij in Suriname in grote getallen verscheept naar Suriname als contractarbeider, om vervolgens een of twee generaties later het geluk te zoeken in Nederland. Voor dit project wil hij zich focussen op de periode rond 1972-1975, het vertrek van zijn familie uit Suriname en vervolgens de aankomst in Nederland.

In dit archief vindt hij allerlei inspirerende, vreugdevolle en trotse beelden van Javanen die hij nauwelijks eerder zag. Het beeld van Javanen in archieven is vaak somber en nederig. Daarmee wil Sebastian met de beelden van het familiearchief de clichés rondom de Javaan ontstijgen en het belang van beeldvorming en het hebben van rolmodellen benadrukken.

Concordia Enschede
7511 HC
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!