Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Schrikkelfestival

SCHRIKKELFESTIVAL IN ROOMBEEK MET TAL VAN BEELDEND KUNSTENAARS, SCHRIJVERS, DICHTERS EN MUSICI

Start:29-02-2024 | 11:00 uur
Eind:29-02-2024 | 23:30 uur

Website:6sprong.nl
Locatie:verschillende locaties in en rond Roombeek

In 2020 viel 29 februari op een zaterdag. Voor atelierstiching ‘6sprong aan de Roombeek’ was dat reden om een Schrikkelfestival te organiseren.

Het jaar 2024 is wederom een schrikkeljaar en dat betekent dat het tijd is voor het tweede Schrikkelfestival! Dit gaat donderdag 29 februari 2024 om 12.00 uur van start met een lezing van Clemens Jongma met een muzikale omlijsting van de Sista’s onder leiding van Janina Stopperka. Het festival is een kunstroute langs bijzondere locaties in de wijk Roombeek. Start- en eindpunt is het monumentale atelierpand van de 6sprong aan de Kottendijk 110b.

Locaties
Verschillende kunstenaars hebben gereageerd op de oproep om speciaal voor de Schrikkeldag een kunstwerk te maken. De resultaten zijn op uiteenlopende locaties te zien. Zo kun je het huis van een kunstverzamelaar bezoeken maar ook het atelier van een schilder, of de wintertuin van een architectenbureau. Ook bekende instituten doen mee: festivalgangers hebben gratis toegang tot het Rijksmuseum Twenthe. Andere locaties zijn bijvoorbeeld het Arendsmanhuis, Volksgalerie DVA en Tankstation Cultureel Vulpunt.

Rondleiding, tijdreis-fotoshoot en Schrikkelmenu
Het festival barst uit zijn voegen met activiteiten rondom de exposities. Er zijn concerten die geïnspireerd zijn op de gemaakte kunstwerken, maar ook voordrachten, optredens en lezingen. Schrijver/dichter/essayist Atte Jongstra maakt zijn opwachting, evenals de bekende DIE-dichters (Dichters In Enschede). Het Rijksmuseum Twenthe organiseert ter gelegenheid van het Schrikkelfestival een rondleiding die gegeven wordt door twee makers van de tentoonstelling ‘Houtskool’. Ook Tetem haakt aan bij het thema van het festival door middel van een speelse tijdreis- fotoshoot. Gedurende de dag zal in de 6sprong een speciaal filmprogramma te zien zijn dat is samengesteld door kunstenaarsinitiatief MIKC (Meer Innovatie voor Kunst en Cultuur). En Tankstation Cultureel Vulpunt is niet alleen een locatie waarop Schrikkelkunst is te zien, ook is daar de 29e een speciaal Schrikkelmenu te koop!

Tot 21.00 uur zijn de meeste locaties van de kunstroute open, daarna verplaatst het festival zich naar ateliergebouw de 6sprong. Tot ongeveer 23.30 uur zal er hier een programma met muziek plaatsvinden.

De toegangsprijs is € 7,32 Voor dit bedrag heb je de gehele dag toegang tot de verschillende locaties en evenementen. Tickets kun je op 29 februari vanaf 11 uur kopen op het plein van de 6sprong: Kottendijk 110b

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!