Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Sandim Mendes

Fotomanifestatie Enschede

Start:10-09-2021
Eind:05-12-2021

Website:www.concordia.nl
Locatie:Concordia

In haar praktijk gebruikt Sandim fotografie als uitgangspunt om het concept identiteit in en tussen culturen te onderzoeken. Geboren in Nederland met een Kaapverdische achtergrond, vertrekt ze vanuit een intersectionele context, en zet deze twee werelden in als gronden om het artistiek onderzoek te wortelen.

Elke twee jaar vindt in Enschede hét fotofestival van het Oosten plaats: de Fotomanifestatie Enschede. De hele stad zal dan in het teken staan van de hedendaagse Nederlandse fotografie. In verschillende toonaangevende kunstruimtes; waaronder het Rijksmuseum Twenthe, Concordia en Tetem, worden tentoonstellingen georganiseerd met werk van topfotografen. Daarnaast zal ook de openbare ruimte betrokken worden bij het festival en is er een breed randprogramma waar door middel van lezingen en workshops extra verdieping wordt opgezocht. Zo kan niemand er straks meer omheen; een manifestatie van talent binnen de fotografie zal Enschede overnemen! (http://www.fotomanifestatie-enschede.nl)

Het thema van de editie van dit jaar is ‘Colors of Life’. In dat kader tonen we in onze glazen expositieruimte het werk van Sandim Mendes.
Voor deze fotoreeks liet Mendes zich inspireren door de Afrikaanse maskertraditie. Afrikaanse maskers worden gebruikt bij rituele feesten en ceremonies om zo een brug te slaan naar de wereld van de geesten, de voorouders en de goden. Wat deze spirituele handelingen kunnen doen met het onderbewustzijn fascineerde de kunstenaar. Haar interpretatie van deze traditionele maskertraditie resulteerde in een hedendaagse variant waarin zij handgemaakte kostuums en maskers ontwikkelde. Met het nabootsen van deze maskers stelt zij de vraag of een dergelijk contact leggen met de voorouders ook plaats zou kunnen vinden vanuit haar huidige setting.

Concordia Enschede
7511 HC
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!