Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

run fast, bite hard

Een tentoonstelling door oud ARE artist-in-residence Naho Matsuda.

Start:18-11-2022 | 17:00 uur
Eind:27-11-2022 | 17:00 uur

Website:areholland.com
Locatie:XPO

Deze tentoonstelling toont een selectie van recente werken van Naho Matsuda die een blik werpen op onze menselijke relatie tot gedomesticeerde soorten. Daarnaast verkent het werk representaties van landschappen en kaarten.

Tijdens een artist-in-residence bij Artists Residencies Enschede, tussen december 2020 en maart 2021, werkte Matsuda samen met een lokale groep waakhondentrainers. Vanuit die samenwerking ontwikkelde Naho ‘Good Boy’; een videowerk dat de verschillende lagen van hond-mensrelaties onderzoekt. Het werk verkent de hond als beschermer, geweldsinstrument, metgezel en voorouder van de wilde wolf. Het werk neemt de toeschouwer mee in hoe we met elkaar communiceren en waarop onze relaties zijn gebouwd.

De 'HO Cat prints' onderzoekt het schijnbaar apolitieke parallelle leven van de officiële 'Home office Cat' van de huidige Britse regering. Drie nieuwe videowerken onderzoeken verbindingen tussen mens en dier. 'Natuurcultuur' in verschillende herconfiguraties in de vorm van visuele communicatie en humoristische verbindingen.

'run fast, bite hard' is een slogan uit Donna Haraways 'companion species'-manifest. Een baanbrekende tekst die de relaties tussen honden en mensen heroverweegt vanuit een feministische invalshoek.

Opening: vrijdag 18 november, 17:00 - 19:00
Periode: 19 - 27 november 2022
Open:
vr/ za/ zo, 13:00 - 17:00

Nederland
7523 ZL
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!