Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Rondleiding Filip Markiewicz

Start:24-11-2019 | 15:00 uur
Eind:24-11-2019 | 16:00 uur

Website:www.concordia.nl
Locatie:Concordia

De programmeur beeldende kunst van Concordia, Petra Boonstra, geeft een rondleiding door de expositie van Filip Markiewicz. Ze zal uitleg geven over het idee van de expositie en gaat graag in op vragen van het publiek.

Over de expositie van Filip:
De expositie Untitled Surface is een visuele dialoog tussen een bestaand werk en een nieuwe serie schilderijen. Uitgangspunt is de film Fake Fiction die Filip maakte tijdens zijn verblijf bij het Theater Basel. Fake Fiction is geschreven als theaterstuk voor Art Basel 2017, en is opgenomen tijdens de repetities voor de première van het stuk. De vorm van de film is een mix tussen een collage en repetitieopnames met de acteurs van het theater. Film en theater gaan zo naadloos in elkaar over.
‘Omdat een schilderij ademt als je ernaar kijkt, maar dood gaat als je het fotografeert” is een zin uit een dialoog in Fake Fiction. Uit de context gehaald, klinkt deze ene zin als een surrealistisch manifest. Daar maakt Filip gebruik van door het te laten doorklinken in de serie schilderijen die hij speciaal voor de expositie bij Concordia maakt.

Concordia Enschede
7511 HC
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!