Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Duo exposities 'De Oase' & 'Meesterwerken'

‘De Oase’

Start:19-06-2024 | 12:30 uur
Eind:11-07-2024 | 17:00 uur

Website:www.fotogalerie-objektief.nl
Locatie:Fotogalerie Objektief

Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor een tentoonstelling met het werk van Roel van den Broek in een dualistisch gesprek met de fotografie van fotostudenten van het ROC van Twente. De officiële opening zal plaatsvinden op zondag 16 juni 2024 om 16.00 uur. U bent van harte welkom.

Het is verleidelijk om in de foto die voor ons ligt een volkstuintje te zien. Immers, de stuiptrekking van iemand die probeert in leven te blijven op een plek waar dat nauwelijks meer mogelijk is, zou te confronterend zijn.

Maar dat is wel wat de documentairefotografie van Van den Broek laat zien, over wat er op dit moment dichtbij, in onze spreekwoordelijke achtertuin, gebeurt. Hier geen smeltend ijs om goed geconserveerde sporen van een doodstrijd uit het pleistoceen zichtbaar te maken, maar vertrouwde materialen en spulletjes uit onze eigen tijd en omgeving, het noordwesten van Europa, tussen de Noordzee en het Duitse achterland, die inderhaast zijn achtergelaten alsof het maar voor even zou zijn, met nog nét geen opgeprikt kartonnen bordje ‘ben even weg’.

Geen spoor van in paniek zoekende familieleden of schade die reddingsdiensten achterlieten bij het weghalen van de overledene. Nee, wat hier is terug te lezen is hoe iemand in staat is geweest om met de dood op de hielen, vindingrijk en zonder haast zo lijkt het, een leven in een stenen huis aan een straat van asfalt met een rijk gevulde supermarkt in de buurt, voor de tijd die hem rest, terug te schalen naar het meest basale om in leven te blijven: een dak boven je hoofd en eetbaar groen dat uit de grond omhoogkomt.

De mens zelf is niet te zien, die is opgelost, verdampt in de atmosfeer, alsof hij nooit heeft bestaan.


Fotogalerie Objektief
7511 GE
Enschede
Tel: 053 4322507

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!