Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Riet Abcouwer

Realisme in olieverf

Start:01-03-2022
Eind:30-04-2022

Website:www.facebook.com
Locatie:Koetshuis

De kunstenares Riet Abcouwer exposeert in het Koetshuis. Zij heeft zich gespecialiseerd in het maken van prachtige gedetailleerde stillevens.
Geboren in Apeldoorn woont en werkt ze al jaren In Almelo. In de jaren 70 volgde ze de opleiding aan de AKI te Enschede en kreeg les van Philip Kouwen en Johan Haanstra die op dit moment nog exposeert in de KunstHal van Hof88. Ze volgde ook een aantal interessante masterclasses en kreeg o.a. les van Cornelis Le Mair, internationaal beroemd om zijn imposante stillevens, die hij opbouwt vanuit het traditionele-schildersambacht.
Riet heeft hierin haar eigen weg gevonden, niet romantisch maar realistisch, gedetailleerd, een lust voor het oog. Haar onderwerpen zijn gevarieerd, veel uitgewerkte portretten in olieverf of acryl en aquarellen van bloemen of vruchten. Daarnaast doet ze aan modeltekenen, waarvan ze er velen verder heeft uitwerkt. Er hangt een gedicht bij haar werk in het koetshuis, dat precies zegt wat ik met mijn werk bedoel, vertelt Riet. Het gedicht is van Jaap Besteman ooit gemaakt bij een ontmoeting tussen dichters en kunstenaars.

‘KUNST in het Koetshuis’ is een Borns kunstenaarsinitiatief van de Stichting BArt (Borne Art) Jaap Besteman, Carel Harberink, Yvonne Denekamp, Elsa Snijders, Mirna Limon organiseren exposities met gevarieerd werk van professionele beeldend kunstenaars uit de regio in het Koetshuis bij het Kulturhus in Borne.

De glazen deuren voor de kleine ruimte geven dag en nacht zicht zodat het getoonde werk altijd te bezichtigen is.

Marktstraat 23
7622 CP
Borne

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!