Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

RESHAPE - RETHINK

Start:08-10-2021
Eind:17-11-2021

Website:www.utwente.nl
Locatie:Vrijhof

Vanaf de Dag van de Duurzaamheid op 8 oktober is er in de Vrijhof op de Campus van de Universiteit Twente weer een nieuwe, heel bijzondere expositie te zien: RESHAPE - RETHINK.

In deze expositie brengen de twee jonge kunstenaars Ketiskia C. Hodge & Jip Bertelink het thema Duurzaamheid onder de aandacht. Onafhankelijk van elkaar en elk op een intieme, inzichtelijke, hanteerbare manier.

Jip Bertelink maakte een uitgebreide fotoserie “See again - Seeing everyday things is a start for change”, denk bijvoorbeeld aan theezakjes, wattenschijfjes, kassabonnetjes. Uit elkaar gehaald, uitgedroogd, verknipt opnieuw gerangschikt of aan elkaar genaaid. Een frisse kijk op dagelijkse dingen.

Ketiskia C. Hodge ontwierp biologische meubels. Haar project begon als een biologisch meubelontwerpconcept met als doel een milieuvriendelijker materiaal en ze richtte zich op een meer bewuste relatie tussen deelnemer en meubel. Afgedwongen door vormgeven, hervormen en aanraken. Ze vraagt met dit project of het biopolymeer/gelatine een beter alternatief is. En in welke maten is het biologisch afbreekbaar? In hoeverre verandert het ons gedrag ten opzichte van meubeldesign?

Kleine expositieruimte Vrijhof, Universiteit Twente
De Vrijhof is op werkdagen geopend van 08.00 tot 24.00 uur en in het weekend van 09.00 tot 20.00 uur.

Vrijhof
7522 NM
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!