Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

René Roling

Start:03-06-2021
Eind:30-08-2021

Website:www.galerieurinoirbezet.nl
Locatie:Galerie Urinoir BEZET

Vanaf donderdag 3 juni exposeert René Roling in het Urinoir. Hij schrijft:

"Leuk is het om te exposeren in een omgeving waar ik een groot deel van mijn schilderijen en tekeningen gemaakt heb. De Lonnekerberg, die hier vlakbij is, is één van mijn favoriete natuurgebieden. Het liefst trek ik er met fiets en veldezel op uit om een plekje te vinden waar ik uren kan schilderen. Weg van de dagelijkse drukte.
Mijn kunstopleiding volgde ik aan de kunstacademie de DEVA in Almelo. Hier leerde ik schilderen en tekenen op een traditionele klassieke manier. Ik werk met zowel olieverf, acrylverf en pastelkrijt. De hier tentoongestelde werken zijn gemaakt met pastelkrijt, een materiaal dat mij de gelegenheid geeft om het werk ter plekke te voltooien.
Mijn kunst behoeft geen lange toelichting en uitleg. Ik probeer die plekjes te vinden waaraan menigeen voorbij loopt maar die toch iets spannends en mystieks hebben. Het is alleen een kwestie van goed kijken. Iets weglaten en soms iets toevoegen of extra benadrukken. Zo creëer ik mijn eigen sprookjeswereld waar iedereen van mag meegenieten".

In Galerie Urinoir BEZET, voorheen een openbare waterplaats in Lonneker, worden doorlopend verrassende exposities getoond. De exposities zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week, te bezichtigen.

Dorpsstraat
7524
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!