Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Recent Afgestudeerd

ArtEZ-Finals Enschede Arnhem

Start:09-06-2021
Eind:20-06-2021

Website:www.kunsthalhof88.nl
Locatie:Kunsthal Hof 88

Werk van in 2020 afgestudeerde kunstenaars aan ArtEZ fine-arts Arnhem (BEAR): Larissa Esvelt en Anna de Vriend
AKI Enschede: Luuk Willemen, Shari Mona Cinzia, Thijs Segers en Matthijs Jeuring.


Larissa Exvelt - Vrouwelijke bevalligheid botst hier met absurdistisch naakt en dat schuurt in deze badscène waarin we zowel uitgenodigd lijken als ons afgewezen voelen. Zo wil Larissa ons met zachte én harde hand doordringen van de complexiteit van de vrouwelijke identiteit.


Anna de Vriend - Met behulp van haar alter-ego The Sheep Lady doet Anna de Vriend onderzoek in ruimtes waarin de hiërarchie tussen menselijke dieren en niet menselijke dieren tastbaar wordt. Materiaal uit slachthuizen en dierentuinen belandt zo in haar performances waarin de kijker wordt uitgenodigd om zijn eigen machtspositie over niet-menselijke dieren te bevragen.


Luuk Willemen - Hij tracht de toeschouwer mee te nemen in de wijze waarop hij de wereld om ons heen ervaart. Alledaagse situaties onderhevig aan de sporen van tijd worden speelse wijze bloot gelegd of verhuld. Een diversiteit aan beelden is het gevolg.


Shari Mona Cinziia - Zij neemt de toeschouwer mee in haar wereld vol Theatrale en absurdistische humor en grote vragen die vaak onbeanwtoord blijven. Door middel van haar alterego Suzy Daal verbeeldde zij haar leefwereld en vraagt 'How do bananas hug?'.


Thijs Segers - De schilderijen van Thijs Segers gaan over het onderweg zijn. De leegte en tijdloosheid van plekken, waar je aan voorbij lijkt gaan en die je nooit meer zult zien. Deze onverschilligheid komt terug in zijn werk en toont het mysterie van het alledaagse.


Matthij Jeuring - Geïnspireerd door gnostiek en het bovennatuurlijke kijkt Matthijs Jeuring naar een doorlopend narratief dat zich chronologisch lijkt te ontknopen door zijn werk. Hij behandelt zijn schilderwerk als persoonlijke zegels, die een onderbewuste waarheid kunnen weergeven en zoekt vervolgens naar een profetische inhoud.

Elisabethhof 6
7607 ZD
Almelo

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!