Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Random Objectivations - Herman de Vries

Werken uit het depot van het Rijks Museum Twenthe

Start:04-06-2022 | 22:00 uur
Eind:07-06-2022 | 10:00 uur

Website:bertkuiperskunsthandel.nl
Locatie:Bert Kuipers kunsthandel

Het werk van herman de vries uit de zestiger jaren wordt veelal gekarakteriseerd met de kernbegrippen van de internationale nul- en zerobeweging; serialiteit, neutraliteit, strakke ordening, veelal uitgedrukt in toevalscomposities van wit. In 1961 schrijft hij in 'nul = 0' dat de kunst in deze stroming een weergave is van een werkelijkheid die altijd al bestaan heeft, dat de kunstwerken geen relatie hebben met hun maker en dat deze werken niets anders zijn dan wat ze zijn; 'niks'. Alles is eenheid, gebeurt tegelijkertijd, stilstaand en zonder tegenstellingen.

In 1975 neemt de vries afscheid van zijn oude werk. De natuur begint zijn kunst naar de kroon te steken. Random objectivations worden natural relations. Waarom nog de betekenisloze abstractie van nul, als het beste model van de werkelijkheid de werkelijkheid zelf blijkt te zijn. In de natuur gebeurt ook alles tegelijkertijd, er zijn geen tegenstellingen en er is geen hiƫrarchie. Bijgevolg schrijft herman de vries zijn naam zonder hoofdletters.

Lonnekerspoorlaan 104
7523 JG
Enschede
Tel: 053-4355676

Collectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Platform

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!