Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

RAAMvertelling: Kunst achter het Raam

Start:08-03-2024
Eind:31-03-2024

Website:www.bukistan.nl
Locatie:Afrikaanderbuurt, Hengelo

Over de expositie

Een raamvertelling is een verhaalvorm waarbij één of meerdere verhalen worden verteld binnen een groter samenvoegend verhaal. Een voorbeeld is 1001 nachten. Zes kunstenaars hebben in de Afrikaanderbuurt in Hengelo een kader van 30 x 30 cm tot hun beschikking gekregen om daarin hun kunstwerk te maken, om daarbinnen hun verhaal te vertellen. Dit kader is te zien als een raam, een ‘kunst-raam’. Het kunst-raam wordt nu geplaatst in een groter raam, het woonkamerraam van de bewoner. Zie daar de RAAMvertelling. De zes kunstenaars zijn Dorothea Christiane, Fenneke ten Thij, Jackie Bacon, Margit Rusert, Martha Lucía Inagán, Mechthild Wendt.

Praktische informatie

Deze expositie betreft een wandelroute door de Afrikaanderbuurt in Hengelo. De RAAMvertelling is 24/7 te bezichtigen, maar aangezien de kunstwerken niet uitgelicht worden (de eventuele straatlantaarn daargelaten) is de beste tijd overdag, bij daglicht. Meer informatie en plattegrond op https://www.bukistan.nl/raamvertelling

Afrikaanderbuurt

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!