Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Raamexpo: Thomas Bakker

video estafette

Start:29-01-2021
Eind:18-04-2021

Website:www.concordia.nl
Locatie:Concordia

Thomas Bakker projecteert foto’s, dia’s en 16mm-filmfragmenten op sculpturen en gevonden objecten. Daarbij laat hij zich vaak leiden door invloeden uit cinema en architectuur, en combineert hij absolute en efemere materialen, zoals beton en celluloid.

Thomas Bakker onderzoekt de manier waarop ideeën via vorm kunnen worden verbeeld. Zijn werkwijze is vaak site-specifiek, waarbij tentoonstellingen worden bekeken als een katalysator om een ​​reservoir aan mogelijke betekenissen en discursieve ervaringen te produceren. Het poëtische werk ontleent zijn verfijnde esthetiek aan een breed scala aan invloeden, waaronder film, beeldhouwkunst en literatuur. Visuele of tekstuele bronnen en ideeën worden herhaald of (her)gebruikt in verschillende vormen, vanuit de wens die ideeën weer tot leven te brengen.

"Mijn tijdelijke installaties zijn opgebouwd uit foto’s, dia’s, geprojecteerde film- en videofragmenten, die ik selecteer in mijn atelier en combineer met objecten. Ik film schetsmatig, spontaan ogende acties of handelingen, die ik vervolgens afrem in tijd en als het ware verzink. Door de filmische ervaring te combineren met objecten, sculpturen en architectuur ontstaan ruimtelijke fragmenten in de vorm van plaatsgebonden installaties. Ik maak gebruik van hun individuele kenmerken en experimenteer binnen de installatie door ze bij elkaar te plaatsen en met elkaar te verbinden. Zo ontstaan een soort containers van tijd."

Met EXPO5, de etalage-expositieruimte aan de Langestraat 56, biedt Concordia je een andere manier van kunstbeleving die onbedoeld zeer actueel is. De videokunst in EXPO5 is door iedereen die langs loopt (of fietst) op een veilige manier te bekijken. Bovendien kun je op deze manier kunst ervaren in een expositie-context zonder daadwérkelijk een kunstinstelling te hoeven bezoeken.

Concordia | Beeldende kunst
7511 HC
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!