Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Raamexpo: Eelco Brand

24/7 Video Estafette

Start:31-10-2020
Eind:22-01-2021

Website:www.concordia.nl
Locatie:Concordia

Het werk van Eelco in EXPO5 laat zien in hoeverre de levende natuur bestaat uit enkel mechanische processen.

Met EXPO5, de nieuwe etalage-expositieruimte aan de Langestraat 56, biedt Concordia je een andere manier van kunstbeleving die onbedoeld zeer actueel is. De videokunst in EXPO5 is door iedereen die langs loopt (of fietst) op een veilige manier te bekijken. Bovendien kun je op deze manier kunst ervaren in een expositie-context zonder daadwérkelijk een kunstinstelling te hoeven bezoeken...

Eelco Brand gebruikt 3D-modeling en digitale animatietechnieken voor zijn videowerken. Vanaf zijn vroegste werken is het verbeelden van natuur-landschappelijke scènes een constante. Van de romantische atmosfeer in nachtelijke bostaferelen tot absurdistische en humoristische sequenties waarin onnatuurlijke objecten transformeren binnen de logica van de virtuele onstoffelijkheid.
Met gereedschappen die bestaan uit computersoftware en animatietechnieken zoekt Brand naar methoden om vanuit het levenloze digitale 'materiaal' een geloofwaardige organische en stoffelijke scène te verbeelden.

De eindeloze cycli in de animaties en de wijze waarop bewegingen zijn geconstrueerd, kunnen gezien worden als verfijnde mechaniekjes. Het zijn vloeiende, zich herhalende bewegingen als in het binnenwerk van een klok. De inzet van een elektronische, digitale gereedschapset voor het verbeelden en simuleren van natuurlijke scènes is deels gebaseerd op de vraagstelling in hoeverre de levende natuur bestaat uit enkel mechanische processen. De natuur als machine.

Beeldend Kunst programmeur Petra Boonstra neemt je mee in het werk van Eelco. Tipje van de sluiter: hij gebruikt 3D-modeling en digitale animatietechnieken voor zijn videowerken. Van romantische atmosfeer in nachtelijke bostaferelen tot absurdistische en humoristische sequenties.

https://van-haag-tot-wal-festival.nl/deelnemers/eelco-brand/

Concordia | Beeldende kunst
7511 HC
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!