Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Project Uitloper

Ontkiemend Textiel

Start:08-08-2021
Eind:28-08-2021

Website:www.projectuitloper.nl
Locatie:Tankstation

Project Uitloper is een langlopend (bio-art)kunstproject, sinds maart 2016 dat gebaseerd is op de textiel en de agrarische roots van Twente.“Hoe zou het zijn om je moestuin aan je lijf te dragen of om kiemgroenten op tafelkleden te laten groeien?” 
“Zou het mogelijk zijn om je eigen kleding te verbouwen en het daarna weer te laten composteren? Door te experimenteren met kiemgroenten en textiel zijn kunstwerken ontstaan met levensfasen: 
Ontkiemen, wortelen, groeien, sterven en verdorren.In de maand augustus is een impressie van verschillende delen van Project Uitloper te zien bij Tankstation Cultureel Vulpunt.

Naast deze expositie is ook het werk “Ontworteld” deel 8 van Project Uitloper te bekijken, gemaakt voor Catwalk: Forces Of Nature, onderdeel van het Textiel Festival Twente. https://textielfestivaltwente.nl/annemarie-huirne-christel-burghoorn/
Dit werk is de komende maanden te vinden op het landgoed Lonnekermeer. Zie Catwalk: Forces Of Nature, nummer 8 van de route: Hof Espelo-Lonnekerberg.https://www.landschapoverijssel.nl/routes/hof-espelo-naar-lonnekerberg

Tijdens de openingstijden van de expositie van 'Project Uitloper' bij Tankstation Cultureel Vulpunt kun je ook nog kleding swappen in de 'Overlap Pop Up Clothes Swap Store’.

Openingstijden: donderdag van 12:00 tot 21:00, op vrijdag en zaterdag van 12:00 tot 18:00

Tankstation
7514 BJ
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!