Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Plastic Eden

Arike Gill

Start:16-11-2019
Eind:12-01-2020

Website:www.kunsttorentje.nl
Locatie:Kunsttorentje Almelo

In het project ‘Plastic Eden’ heeft Arike Gill een installatie met haar 3d-pen gemaakt speciaal voor het Kunst-Torentje. Zij transformeert hiermee het Torentje in een microwereld vol plastic flora.

Arike Gill: “We leven in de tijd van de mens, het Antropoceen. Menselijke producten zullen later terug te vinden zijn in de aardlagen gevormd in de huidige tijd. Onze aanwezigheid is daarmee onuitwisbaar in het geheugen van de bodem. Tegelijkertijd neemt de biodiversiteit in fors tempo af. Ik merk dat ik het moeilijk vind om hier bewust naar te kijken. Met Plastic Eden probeer ik de dreiging vorm te geven in schoonheid, waardoor ik (en wij?) onze ogen misschien niet hoeven te sluiten”.

Arike Gill studeerde in 2013 af aan de KABK te Den Haag. Daarvoor voltooide ze de studie Biologie aan de Universiteit Leiden. Naast kunstenaar is zij collectiebeheerder bij natuurhistorisch museum Naturalis. Haar dagelijks werk als collectiebeheerder functioneert als fundament voor haar kunst. Waar zij als collectiebeheerder objectief verzamelingen van ontdekkers archiveert, neemt Arike Gill in haar kunst de vrijheid om zelf te ontdekken en te verzamelen. In deze nieuwe wereld verkent zij de grenzen tussen menselijke beschaving en de wilde natuur.

Kunsttorentje
7607 GB
Almelo

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!