Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Out of the Shadow into the Light

(Vanuit de Schaduw in het Licht

Start:21-11-2021
Eind:30-12-2021

Website:www.beeldenaambeeld.nl
Locatie:Galerie Beeld & Aambeeld

Om het sieraad als kunstvorm speciale aandacht te kunnen geven organiseert galerie Beeld & Aambeeld traditiegetrouw eens per jaar een tentoonstelling die uitsluitend gewijd is aan het hedendaagse sieraad, meestal uit één bepaald land of met één bepaald thema.
Dit jaar is alles anders en geeft Karel Betman, zelf goudsmid én galeriehouder, een aantal collega-galeriehouders gelegenheid om in zijn galerie tentoon te stellen.

Het is niet alom gebruikelijk dat ontwerpers van eigentijdse sieraden naast hun werk ook een galerie runnen. Omgekeerd komt veel vaker voor. De meeste galeries voor hedendaagse sieraden worden gerund door minstens één galeriehouder die ook zelf sieraden ontwerpt. De Enschedese galerie Beeld & Aambeeld van Karel Betman is daar al bijna 43 jaar een mooi voorbeeld van.

Deze galeriehouders organiseren veelal tentoonstellingen van anderen en staan zo meestal in de schaduw van hun exposanten. In de tentoonstelling “Out of the shadow into the light” worden ze deze keer zelf in het licht geplaatst zodat ze ook hun eigen vaardigheden kunnen tonen.
Als kunstenaar en niet als galeriehouder.
Dat geldt ook voor Luis Acosta, die de laatste jaren vooral als curator van sieradententoonstellingen optreedt en ook deze tentoonstelling heeft samengesteld.

Deelnemende kunstenaars:

- Gema Barrera & Pascal a Marca (eigenaren Galerie Caractère - Neuchâtel – Zwitserland)
- Laura Gonzalez (eigenaar Galería Lalabeyou - Madrid – Spanje)
- Ana Pina (eigenaar Tincal lab - Porto – Portugal)
- Luis Acosta (curator van o.a. “Rojo – Negro” en “Eloquence of Paper”)

De tentoonstelling wordt in verband met de voorzorgsmaatregelen niet op één bepaald tijdstip geopend, maar gedurende een gehele middag op zondag 21 november tussen 13:00 en 17:00 uur. U bent dan van harte welkom om met ons een toast uit te brengen op de collega-galeriehouders.

De tentoonstelling duurt t/m donderdag 30 december 2021.

Daarna gaat de tentoonstelling op reis. Na de primeur in Enschede zal “Out of the Shadow into the Light” nog achtereenvolgens te zien zijn in Barcelona (2022), Neuchâtel (2022), Madrid (2022) en eindigen in Porto (2023).

Galerie Beeld & Aambeeld
7511 GE
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!