Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Orphée + Euridice

Voor het eerst een live opera op Vliegveld Twenthe!

Start:04-06-2022 | 17:00 uur
Eind:06-06-2022 | 23:59 uur

Website:operavliegveldtwenthe.nl
Locatie:Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie

Hangar 10 vormt het decor voor de opera. Deze oude motorwerkplaats voor F16-straaljagers biedt een intrigerende achtergrond voor de liefdesgeschiedenis van de betoverende zanger en zijn nimf. Wie dit weekend de Kunstroute van Kunstenlandschap fietst, fietst al letterlijk door de Hangar: een prachtig kunstwerk is namelijk onderdeel van het decor .

Cast van 100 uitvoerenden
De cast bestaat uit de solisten Noëlle Drost (Euridice), Ilja Aksionov (Orphée) en Maria Kraaijkamp (Amor); met daarnaast initiatiefnemer Vocaal Ensemble Ex Arte en Barokorkest La Sorpresa dat op authentieke 18e-eeuwse instrumenten speelt. Ook doen leerlingen mee van de Artez-vooropleidingen Dans en Muziek en de Kunstklassen van het Kottenpark, onderdeel van het Stedelijk Lyceum in Enschede. In totaal staan zo’n 100 uitvoerenden op de planken: oud en jong, beroepsmusici en -solisten, koorzangers en scholieren, figuranten en vrijwilligers.

De artistieke leiding is in handen van theatermaker Jasper Korving en dirigent Emile Engel die samen al garant stonden voor spectaculaire voorstellingen in de Steengroeve in Winterswijk.

Waan je een bruiloftsgast op het feest van Orphée en Euridice en laat je meenemen door de opzwepende muziek en dans van deze beroemde opera. Luister naar de prachtige zang van de ontroostbare Orphée als zijn geliefde sterft en zie de twijfels van Euridice als hij haar wil ophalen uit de onderwereld: Waarom kijkt hij haar niet aan? Houdt hij nog wel van haar? Zo niet, dan blijft ze liever bij de schimmen van de doden. Krijgt Orphée zijn Euridice eigenlijk wel terug?

Weekendtip
Een weekendje uit, met kunst buiten en binnen? Fiets/wandel dan de Kunstroute van kunstenlandschap.nl en bezoek daarna Orphée + Euridice in Hangar 10!

Vliegveldweg 345
7524PT
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!