Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Opening Sottobosco Tuin door Elspeth Diederix

Feestelijke opening van de nieuwe Sottobosco Tuin

Start:06-06-2022 | 02:00 uur
Eind:06-06-2022 | 03:00 uur

Website:www.rijksmuseumtwenthe.nl
Locatie:Rijksmuseum Twenthe

Beeldend kunstenaar en fotograaf Elspeth Diederix (1971) raakte geïnspireerd door de plantenwereld. In het najaar van 2021 mocht ze van Rijksmuseum Twenthe de Sottobosco Tuin ontwerpen die vanaf 5 juni 2022 geopend is voor publiek. Deze eigenaardige tuin bevindt zich aan de achterzijde van het museum. De beschutte ligging van de tuin zorgde ervoor dat het een schaduwtuin zou worden, ze heeft zich laten inspireren door de 17de-eeuwse bosgrondstillevens. De schilders van deze zogenaamde sottobosco-taferelen richtten hun aandacht op het leven laag bij grond, onder de bomen. Ze schilderden insecten, vlinders en gekleurde bloemen die afsteken tegen de veelal donkere achtergronden. Maar wat Diederix vooral aanspreekt aan deze taferelen is het wonderlijke karakter.

De foto's die te zien zullen zijn in haar tentoonstelling worden gekenmerkt door een donkere en mysterieuze bosgrondsfeer geïnspireerd op de door haar ontworpen tuin.

Lasondersingel 129-131
7514BP
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!