Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Sjahrzad Khodadadeh

Cultureel Vulpunt TANKSTATION opent het seizoen met een avond en expo gefocust op Iran.

Start:31-01-2023
Eind:07-03-2023

Website:tankstationenschede.nl
Locatie:TANKSTATION

Kunst, muziek, performances en eten komen bij elkaar tijdens de opening van het nieuwe seizoen van Tankstation Cultureel Vulpunt, dat volledig in het teken zal staan van de huidige situatie in Iran.

In Iran zijn er al maandenlang protesten gaande na aanleiding van de door de Iraanse moraal-politie veroorzaakte moord op de Koerdisch-Iraanse Jina (Masha) Amini. Iran treed extreem hardhandig op tegen deze protesten, waarbij ondertussen al meer dan 500 mensen zijn omgekomen. Tankstation en hun community wil hier aandacht aan besteden, door middel van kunst, gesprekken, performances en muziek!

Centraal staat de expositie van de kunstenares Sjahrzad Khodadadeh. Ze is het enige in Nederland geboren kind van een Iraanse familie, wat leidde tot een worsteling met haar identiteit. Ze groeide op met verhalen over de Perzische cultuur, de tijd dat ze vrij waren en het leven konden vieren. Die verhalen neemt ze mee in haar werk, dat bestaat uit etsen (een techniek waar sneden worden gemaakt in koperen of zinken platen, die vervolgens op papier worden gedrukt). Voor Sjahrzad voelt deze werkwijze als een ritueel, en dat gevoel neemt ze mee in haar performances, die tijdens de opening ook te zien zullen zijn. De expositie zal de hele maand te zien zijn, met een afsluiting op 7 maart, aan de vooravond van internationale vrouwendag, waar ook een programma omheen zal zijn.

Opening 31 januari om 17:00 uur

Naast de expositie en performances is er natuurlijk eten! Tankstation heeft een gemeenschappelijke keuken, volledig gerund door vrijwilligers. Voor deze opening zullen zij Perzische familierecepten bereiden. Wil je mee eten? Reserveer dan gauw een plekje!

Hierna vinden er gesprekken plaats met leden van de Iraanse community, waar iedereen bij welkom is om te luisteren, leren en ervaringen te delen.
En er is muziek! De avond wordt afgesloten met een live set van DJ Anvari.

Deurningerstraat 28

Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!