Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Opening Kunstblikken

Start:12-07-2024
Eind:15-09-2024

Website:www.concordia.nl
Locatie:Concordia Kunstruimte

Op vrijdag 12 juli vanaf 14:00 uur is de opening van het project Kunstblikken. Een project waarbij leerlingen en beeldend kunstenaars samen vormgeven aan het thema ‘Wat is thuis?’. De leerlingen hebben allen een achtergrond buiten Nederland; ze hebben hun thuis achtergelaten en bouwen hier iets nieuws op. Welke plek of welk land noemen ze thuis, hoe zag thuis er daaruit, en hoe nu? Hoe voel je je thuis, ongeacht de omgeving?

De expositie is ingericht naar een zogenaamde woonkamer; zoals je thuis met elkaar samenkomt in een woonkamer. Ook tussen de werken van de kunstenaars hebben de leerlingen elk een vierkante meter-werk gemaakt. Op de muur, op de grond of ergens midden in de ruimtes liggen en hangen houten lijsten die de leerlingen helemaal naar eigen inzicht hebben ingevuld.

Sinds februari van dit jaar komen studenten uit Eritrea, Oekraïne, Somalië, China, Duitsland, Turkije, Iran, Syrië en Koerdistan wekelijk bij Concordia om, onder leiding van educatief medewerkers, te werken aan het thema ‘Wat is thuis?’. Leerlingen en kunstenaars zijn met elkaar in gesprek geweest en zijn hierbij de dialoog aangegaan over het thema. Hierbij worden ze geprikkeld om bezig te gaan met hun eigen creativiteit en met taalvaardigheid. Zo kregen ze gastcolleges en bezochten ze het Rijksmuseum Twenthe en het Drawing Centre Diepenheim.

De schilderijen, installaties en beelden die in Concordia's kunstruimte te zien én te horen zijn, geven allen vorm aan het idee van een thuis: hoe klinkt thuis, wat zijn vertrouwde geluiden, of wat zijn beelden die jou herinneren aan je thuis van vroeger? Wat zijn toekomstdromen van je droom-thuis, misschien wel een rijtjeshuis of een boomhut?

In de expositie Kunstblikken is werk gepresenteerd van zeven kunstenaars uit België en Nederland, en van de leerlingen van Het Stedelijk ISK. De expositie is te bewonderen van 12 juli t/m 15 september bij Concordia.

Concordia Enschede
7511 HC
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!