Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Open Momumentendag

Start:12-09-2020
Eind:13-09-2020

Website:www.openmonumentendag.nl
Locatie:Diverse lokaties

In Enschede stellen meerdere monumenten hun deuren gratis open voor het publiek. Op diverse locaties zijn er rondleidingen en activiteiten, ook onder de noemer van Leermonumenten.

Enschede biedt belangstellenden een afwisselend en boeiend programma op 12 en 13 september 2020. Helaas is dat door de omstandigheden dit jaar wat ingeperkt, maar er doen nog genoeg locaties mee en er zijn diverse activiteiten om aan deel te nemen. Aanrader voor dit jaar is de Universiteit Twente. Ook bijzonder is een schoolklas in oude stijl in de Prinseschool, je waant je daar 100 jaar terug in de tijd. En natuurlijk doet ook de voormalige school aan de Minkmaatstraat weer mee, de huidige Kunsthaven. Het pand was de eerste openbare basisschool van Enschede. Vanaf 1976 is het in gebruik als atelierruimte, waar kunstenaars vanuit verschillende disciplines werken.

Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt.

Enschede

Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!