Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Ontwerpworkshop neonsigns voor kinderen

Start:19-02-2024
Eind:23-02-2024

Website:tetem.nl

Kinderen van 10 t/m 14 jaar kunnen in de voorjaarsvakantie bij de plaatselijke Maakplaats aan de slag met het ontwerpen van een neonobject bestaande uit slechts één doorlopende lijn. Na het kiezen van het materiaal in de favoriete neonkleur wordt deze in de vorm gebogen van het ontwerp op plexiglas, met een verlicht kunstwerk als eindresultaat.

De workshops vinden plaats in alle Twentse gemeenten in de bibliotheken. De bibliotheken bieden een speels en prikkelend activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen die gericht is op technologie, digitalisering en maakprocessen. Elke schoolvakantie worden door Tetem in samenwerking met de bibliotheken een op digitale en maakcultuur gerichte activiteiten ontwikkeld waaraan jonge mensen in eigen gemeente aan deel kunnen nemen. Met het aanbieden van deze workshops stapt de Twentse jeugd onder begeleiding van professionele techniekcoaches en makers op laagdrempelige manier in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst en media.

ExpoLab op Maker Festival Twente
Deze ontwerpworkshop is een opmars naar het Maker Festival Twente dat van 1 t/m 31 mei 2024 plaatsvindt in heel Twente! Het ExpoLab is één van de vele labs die tijdens de Maakdag Festivals in de plaatselijke bibliotheek, cultuurhuis of museum worden georganiseerd. De neonobjecten gemaakt in de voorjaarsvakantie worden tentoongesteld in het ExpoLab tijdens het Maker Festival Twente. Een prachtig podium voor de deelnemers om hun creatie te exposeren en familie en vrienden uit te nodigen om deze te komen bewonderen.

Aanmelden voor de workshops kan via de betreffende bibliotheek. Een uitgebreid programma van het Maker Festival Twente is terug te vinden op tetem.nl/makerfestivaltwente.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!