Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Online: The Hmm @ Hackers & Designers

Online event bij de tentoonstelling BodyBuilding

Start:27-05-2020 | 20:00 uur
Eind:27-05-2020 | 22:00 uur

Website:tetem.nl
Locatie:Tetem

BodyBuilding - de interactieve tentoonstelling van Hackers & Designers in Tetem - moest vlak na de opening sluiten in verband met COVID-19. H&D zijn achter de schermen bezig geweest om het onderzoek en de nieuwe kunstwerken die voor deze tentoonstelling zijn gemaakt, te transformeren naar een reeks online events. Het eerste event vindt plaats op 27 mei in samenwerking met The Hmm, een platform voor internetcultuur.

Het publiek krijgt een virtuele glimp in de tentoonstelling BodyBuilding, gevolgd door zeven sprekers die over interessante ontwikkelingen op het internet vertellen en een afterparty met Distance Disco! Het event op 27 mei vindt plaats op een zelfgebouwd platform van The Hmm & H&D, naar aanleiding van hun ervaringen van het live experiment waarbij The Hmm onderzoek deed naar de beste live stream-platforms voor culturele events.

Programma:
- Hackers & Designers – BodyBuilding
- Noam Youngrak Son - Becoming a bat
- Arjan Scherpenisse - Distance Disco
- Nazanin Karimi (een van de deelnemende kunstenaars van BodyBuilding) - Sunburned Land. A bodily experience of a digital place
- Andrés Sierra en Brad Allen - Club Quarantine
- Salim Bayri - Low-res images en vliegende schapen
- Simona Koutná en Karina Zavidova - Online beauty trends
- Speciale gast
- Afterparty: Distance Disco

Datum: woensdag 27 mei 2020
Tijd: 20:00
Locatie: Meld je aan en ontvang de streaming link

Meer informatie over het event en de sprekers is te vinden op de website van The Hmm.

Over BodyBuilding
In BodyBuilding onderzoeken Hackers & Designers samen met de kunstenaars en designers Kiki Mager, Nazanin Karimi en The Underground Division (Helen Pritchard, Femke Snelting en Jara Rocha) de relatie tussen technologie en menselijke en niet-menselijke lichamen vanuit het perspectief van de makers. Architect en ontwerper Thomas Rustemeyer heeft het tentoonstellingsconcept vertaald in een interactieve structuur waarin je de verschillende kunstwerken kunt bekijken en ervaren. De tentoonstelling nodigt uit om actief deel te nemen en vragen te stellen over de werking en implicaties van verschillende technologieën zoals scanners, echografie en motion capture.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!