Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Online: Maak een gepersonaliseerd 3D ontwerp voor een telefoonhouder

Lablearning@Home webinar

Start:19-01-2021 | 19:00 uur
Eind:19-01-2021 | 20:00 uur

Website:tetem.nl
Locatie:Tetem

De eerste twee webinars uit de serie van drie Lablearning@Home webinars rond het thema 3D printen, is enthousiast ontvangen door een grote groep makers. In de webinar op dinsdag 19 januari van 19:00 – 20:00 uur kunnen deelnemers, uit alle 25 Overijsselse gemeenten, kosteloos vanuit huis de derde online workshop 3D printen met het ontwerpprogramma FreeCAD volgen.

Met het gratis te downloaden softwareprogramma FreeCAD ga je aan de slag met het ontwerpen van een telefoonhouder. Heb je een aparte smartphone waar je nooit een goede houder voor kunt vinden? Met FreeCAD ontwerp je door te schetsen en kun je een ontwerp helemaal op maat en naar je eigen wensen maken. Tijdens de webinar wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een gepersonaliseerd 3D ontwerp van een telefoonhouder kunt maken. Als je klaar bent met ontwerpen stuur je het ontwerp aan Tetem, die het met de 3D printer in de door jouw gekozen kleur print en per post naar je toestuurt.

Het programma FreeCAD is zeer uitgebreid en we verwachten dat deelnemers wellicht voorafgaand of na afloop vragen hebben over het installeren, het ontwerp of het programma. Speciaal voor deze deelnemers hebben we zeven helpdesk momenten (via Zoom) gepland waarop ze met een labmedewerker kunnen videobellen.

Ben je enthousiast geworden om deel te nemen? Meld je dan 24 uur voor aanvang van de webinar aan door een mail te sturen (met je naam en het aantal deelnemers) aan receptie@tetem.nl. Deelname (inclusief het printen en versturen van het 3D ontwerp) is kosteloos. Enige ervaring met ontwerpprogramma’s is wenselijk. Meer informatie over de workshop kun je vinden via tetem.nl.

Vanaf 16 maart start een nieuwe serie van drie Lablearning@Home webinars rond het thema ‘Wearables maken’, waarbij deelnemers een programmeerbare linnentas of heuptas ontwerpen en maken. Houd de website in de gaten voor meer informatie!

De bijdrage van de Provincie Overijssel in het kader van de MaakMeeMaand maakt het mogelijk voor de Overijsselse gemeenten om deel te nemen.

Meer informatie: tetem.nl

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!