Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Online AKI eindexamens en MUPI route

Presentatie eindexamenwerk

Start:22-06-2020
Eind:05-07-2020

Website:www.akifinals.nl
Locatie:Online en route

U ziet hier de onlinepresentatie van de werken van de eindexamens 2020. Het feit dat wij deze hier kunnen presenteren is een geweldige prestatie. Het zal u namelijk niet ontgaan zijn dat het jaar 2020 voor onze maatschappij, en in het bijzonder voor deze groep afgestudeerden, een behoorlijk extra uitdaging heeft gebracht. Zeker afgezet tegen de algemene angstige en onzekere gevoelens binnen de maatschappij in de voorbije maanden, toont het een enorme kracht en flexibiliteit van de afgestudeerden dat ze – half improviserend en half sprokkelend de eindstreep hebben gehaald. Het is ronduit fantastisch dat deze lichting AKI graduates 2020 zich een weg door de uitdagingen en teleurstellingen heeft weten te banen en binnen alle – soms onmogelijke aandoende – beperkingen een goed eindexamen heeft afgelegd. Ook van de begeleidend docenten en de staf heeft deze tijd heel veel extra gevraagd en dat willen we middels deze presentatie vastleggen, onderstrepen en vieren.

Naast de online expositie is het mogelijk om in Enschede de MUPI route te volgen:Een route met werk van alle afstudeerders van AKI ArtEZ is van maandag 22 juni t/m zondag 5 juli te zien in Enschede.
Van elke afstudeerder van de Enschedese academie is een foto van werk geselecteerd en afgedrukt op Mupi-formaat (118,5 x 175 cm). Op de B-kant van de Enschedese publexborden kan het publiek op elk gewenst moment (want 24 uur per dag te zien), in een route door de openbare ruimte, kennis maken met het werk van de nieuwste generatie kunstenaars en ontwerpers.

Het Mupi-project dankt haar naam aan de voor het project gebruikte publiciteitsdragers, de Mupi’s; ´Mobilier urban pour publicite et information`. Die dragers zelf zijn in Enschede inmiddels officieel omgedoopt tot J.C. Decaux-publiciteitsborden, maar de reeds ingeburgerde en gebruiksvriendelijker naam ‘Mupi’ is voor het AKI kunstproject blijven bestaan. Het project loopt al sinds 1993 en is langzamerhand een traditie die symbool staat voor de relatie tussen AKI ArtEZ en de Gemeente Enschede.

Enschede

Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!