Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Onderzoek programmalijn Happy Incidents

Happy Incidents.

Start:15-01-2022
Eind:31-12-2022

Website:tetem.nl
Locatie:Tetem online

In 2021-2022 vindt de programmalijn Happy Incidents plaats. Hierin onderzoeken kunstenaars en ontwerpers hoe ze ervoor kunnen zorgen dat in de wereld van nu, waar geen plek is voor verveling, ruimte blijft voor de rust die nodig is om optimaal vindingrijk te zijn.
Klasien van de Zandschulp heeft gedurende de Ontwikkelweek in Tetem onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van experiment en het creƫren van betekenisvolle online ontmoetingen. Ze heeft dit uitgevoerd door een experimenteel interactief live event aan de hand van bestaande ontmoetingstools. Het doel van dit experiment is dat je elkaar op een 'onverwachte' en interactieve manier leert kennen. Doordat tegenwoordig bijna alles online is en 'muten' en 'breakout groepen' niet meer weg te denken is, lijkt er geen ruimte meer voor 'happy incidents'. Haar onderzoek zal een vervolg krijgen binnen het onderzoeksprogramma Hybrid Spaces van affect lab.

Ningli Zhu richt zich op het idee van 'living in the moment'. Ze brengt modellen vanuit de Boeddhistische filosofie en Biofeedback samen en om het verband tussen de meditatie-ervaring en biofeedbacktoepassingen te onderzoeken, had ze een gesprek met een neurowetenschapper en een meditatiebeoefenaar. Ze deed tests met beschikbare applicaties als het Heartmath-apparaat en EEG en maakte een document en video om de connectie tussen beide disciplines uit te leggen.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!