Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

On the move, jewels

Internationale sieradententoonstelling

Start:20-11-2022
Eind:31-12-2022

Website:www.beeldenaambeeld.nl
Locatie:Galerie Beeld & Aambeeld

“De wereld staat in brand” is vandaag de dag een veelgehoorde mening. Afgelopen september was er opeens ook goed nieuws. De baas van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO zei in een digitale persconferentie dat het einde van de coronapandemie in zicht komt: "De wereld is nog nooit in een betere positie geweest om een einde te maken aan deze pandemie".
Na de uitbraak, begin 2020, hield de wereld even haar adem in. Het was een tijd van stilte, immobiliteit, isolatie, angst en onzekerheid. Ook voor kunstenaars een grote last. Weinig mogelijkheden om hun werk te laten zien, geen exposities, geen ontmoetingen. Toch is de pandemie voor velen deels ook een zegen gebleken. Door gedwongen thuiswerken en hoop, troost en houvast te zoeken en te vinden in hun kunst konden ze zich tóch uiten en op hun eigen manier blijven communiceren met de buitenwereld.

Iona Nieva (Argentinië) is zo’n kunstenaar en één van de 27 deelnemers aan de internationale sieradententoonstelling “On the Move, jewels”. Zij beschrijft haar recente sieraden als “naar buiten gerichte pijlen vanuit een leven achter gesloten deuren, onderweg (on the move) als boodschappers van onze diepste verlangens, wachtend op betere tijden”.

Luis Acosta, zelf ook sieradenmaker, heeft deze zomer wereldwijd een oproep gedaan aan collega’s om mee te doen aan de tentoonstelling On the Move om te kunnen laten zien hoe ze “onderweg” bleven, ondanks de corona-hindernissen. Uit de inzendingen heeft hij een groep van 27 sieraadontwerpers geselecteerd, die hun werk nu laten zien bij de Enschedese galerie Beeld & Aambeeld, die zelf ook al meer dan 43 jaar on the move is.

De tentoonstelling bevat van iedere deelnemer 4 tot 8 werkstukken en biedt zo een enorme diversiteit aan sieraden. Iedere ontwerper heeft immers zijn of haar eigen technieken, vormen en materiaalgebruik. En zijn of haar culturele achtergrond; de kunstenaars komen uit Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika.

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zondag 20 november om 16:00 uur. Carin Reinders, directeur CODA Apeldoorn, zal daarbij een inleiding houden.

Galerie Beeld & Aambeeld
7511 GE
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!