Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

OMWENTELINGEN

Lotje de Lussanet

Start:04-07-2020
Eind:31-08-2020

Website:www.beeldenaambeeld.nl
Locatie:Beeld en Aambeeld

“Klimatologische en geologische veranderingen hebben de mensheid voortdurend gedwongen tot aanpassingen en innovaties. In de miljoenen jaren van de evolutie van mensaap naar mens heeft die vindingrijkheid van de homo sapiens de wereld gemaakt tot wat hij nu is: een toonbeeld van ongelofelijke prestaties en tegelijk een wereld vol problemen. Door het corona-virus staat de wereld opnieuw op zijn kop.

Maar…….hebben we inmiddels al iets geleerd van dit virus? De wens (als vader van de gedachte) voor een echte omwenteling zwelt aan. Toch wil menigeen gewoon terug naar “normaal”. Normaal is dat wij economische groei meer waarderen dan wat er allemaal leeft op aarde. De natuur staat mijlen ver van ons vandaan. Oerplekken worden schaars. Wilde dieren worden uit hun natuurlijke habitat verdreven en brengen virussen over op de mens. Bezorgdheid over het voortbestaan van het leven op deze planeet tekent zich van dag tot dag meer af. Discussies gaan over en
weer. Studenten kiezen voor vakken als milieuwetenschappen en klimaatstudies. Klimaat- en milieu-activisten roeren zich. Zijn wij eindelijk rijp voor een radicale omwenteling?”

Allemaal gedachten en vragen die opkomen bij Lotje de Lussanet. Zij wil - als beeldend kunstenaar – op haar manier een bijdrage leveren aan deze vraagstukke en discussies. Daarom heeft zij zich dit voorjaar laten inspireren door wat de wereld momenteel is overkomen met als resultaat een aantal gouaches en het schilde “Omwentelingen”, een imposant en veelzeggend schilderij van 150 x 280 cm. Bij galerie Beeld & Aambeeld staat dit schilderij samen met de serie gouaches “Tussen

Hemel en Aarde” centraal in de zomertentoonstelling “Omwentelingen”. De tentoonstelling wordt aangevuld met schilderijen en sieraden uit stock van kunstenaars die op hun manier een getransformeerde of verduurzaamde wereld verbeelden.

Tentoonstelling van 4 juli tot eind augustus 2020
Vanwege de corona-maatregelen zal deze tentoonstelling niet officiëel worden geopend. Belangstellenden zijn vanzelfsprekend welkom tijdens de openingstijden.

Openingstijden:
wo. t/m za.: 10.00 tot 17.00 uur
do.: 10.00 tot 21.00 uur

Zondag 19 juli is het zover: om 16:00 uur geeft Lotje de Lussanet uitleg over haar doek "Omwentelingen" dat als fotoprint te zien is in het Van Heekpark in Enschede. Locatie: G.J. van Heekpark, naast theeschenkerij Wattez (grenzend aan Roessinghsbleekweg).

Walstraat 13
7511 GE
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!