Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Ogentroost

In het project Ogentroost zoekt fotograaf Hannelotte van Elst de onzichtbare kant van verdriet op.

Start:20-02-2022
Eind:06-03-2022

Website:tetem.nl
Locatie:Tetem

Ogentroost vertelt het verhaal achter de verstopte of ongehuilde tranen. Hannelotte van Elst is mensen gaan portretteren op de plek waar ze voor het laatst alleen hebben gehuild of op de plek waar ze voor het laatst verdriet hadden, maar niet konden huilen. Bij ieder portret beschrijft Hannelotte de aanleiding van het verdriet zoals de geportretteerde dat zelf heeft verteld. Op deze manier erkent ze het verdriet dat ergens ongezien of zelfs niet geuit is alsnog in haar bestaan. Want datgene wat je zo ontzettend alleen kan laten voelen is zo herkenbaar zodra het zichtbaar is. Deze portretten en de bijkomende verhalen zijn gebundeld in een publicatie en als foto’s te zien tijdens de expositie Ogentroost.

Hannelotte van Elst volgt een talentontwikkelingstraject onder begeleiding van Tetem binnen de Nieuwe Makers Regeling. Dit is een regeling van de Provincie Overijssel om jonge makers te ondersteunen in hun talentontwikkeling en professionalisering. Met de expositie en presentatie wordt het traject van Hannelotte afgerond.

Stroinksbleekweg 16
7523 ZL
Enschede
Tel: +31 53 2308791

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!