Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

‘Oeropera’ van Monteverdi als eigentijds totaalkunstwerk

Start:25-01-2020 | 20:00 uur
Eind:25-01-2020 | 22:30 uur

Website:reisopera.nl
Locatie:Wilminktheater

Van 25 januari - 22 februari 2020 toert de Nederlandse Reisopera met een nieuwe enscenering van de barokopera L’Orfeo door Nederland. Met de zwevende installatie ‘Ego’ op het toneel, die samen met de tien zangers en tien dansers als het ware één organisme vormt. Regisseur Monique Wagemakers zocht voor deze productie bewust samenwerking met kunstenaars – in plaats van theaterontwerpers – om het Orpheus-verhaal opnieuw vorm te geven.

Met kunstenaar Lonneke Gordijn (Studio Drift), choreograaf Nanine Linnig (Dance Company Nanine Linning) en mode-ontwerper Marlou Breuls ontwikkelde zij een eigentijds concept voor deze oudste nog gespeelde ‘oeropera ‘ van Claudio Monteverdi.

De muzikale leiding van de productie is in handen van dirigent Hernán Schvartzman (OPERA2DAY) en het orkest bij deze productie is het barokensemble La Sfera Armoniosa.

Speeldata: Enschede (25 jan, première), Leeuwarden (31 jan), Maastricht (2 feb), Utrecht (7 feb), Amsterdam (9 + 11 feb), Rotterdam (13 feb), Zwolle (15 feb), Arnhem (20 feb), Den Haag (22 feb).

Wilminktheater
7511 PH
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!