Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

NOOIT WEER / NIE WIEDER

Grensoverschrijdend beeldende kunst project ter herdenking en viering van 75 jaar bevrijding

Start:01-09-2020
Eind:01-11-2020

Website:www.nooitweerniewieder.eu
Locatie:Diverse locaties in Dld en NL

Het bestuur* van Stichting NOOIT WEER / NIE WIEDER organiseert in bovengenoemd kader het gelijknamige beeldende kunst project NOOIT WEER / NIE WIEDER.

Deze titel (op basis van een soortgelijk billboard-project in 1995) is als thema inhoudelijk richtinggevend geweest voor een oproep aan Nederlandse en Duitse professionele beeldend kunstenaars om daaraan gerelateerd een schetsontwerp voor een banner in te dienen.

Uit 92 schetsontwerpen, ingezonden n.a.v. een oproep in op de beroepsgroep gerichte landelijke Nederlandse en Duitse vakbladen, zijn er 60 daarvan voor uitvoering geselecteerd door een Nederlands-Duitse vakjury**.

Stichting NOOIT WEER / NIE WIEDER realiseert het exposeren van 60 banners, qua maatvoering afgestemd op evenzoveel bouwhekken van 3.50 x 2.00 m als beelddrager.

Opgesteld in 5 driehoeken per locatie, komen deze te staan op vier interessante plekken in de publieke ruimte in de Euregio, gedurende de maanden september en oktober.

De banners tonen het thema in een rijk gevarieerde beeldtaal van tekeningen, schilderijen, collages, grafiek, analoge en digitale foto’s en fotomontages, geprint op bisonyl in het formaat van

3.38 x 1.74 m. Rechtstreeks aan WO II gerelateerde symbolen komen voor, bestaande iconische beelden worden hergebruikt en naar het heden vertaald, emoticons spelen een rol, op talloze manieren wordt de kijker aangesproken en geraakt door de diversiteit aan uitingen en veelzijdige benadering van NOOIT WEEER / NIE WIEDER.

De door de 60 beeldend kunstenaars uit Nederland en Duitsland ontworpen banners zijn dagelijks vrij te bezichtigen vanaf 1 september t/m 1 november 2020 op de volgende locaties:

DELDEN (NL), tegenover Het Witte Paard, Hengelosestraat

GLANERBRUG (NL), naast het Ariënshuis, Gronausestraat (grens)

RHEINE (D) Salinenpark-Kloster Bentlage, Salinenstraẞe

VREDEN (D), Stadtpark, Am Stadtpark

Het project NOOIT WEER / NIE WIEDER wordt mogelijk gemaakt door het INTERREG V A-Programma Deutschland Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie (EU).

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!