Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

'No HeArt Feelings'

65 kunstenaars exposeren in De Stadskamer

Start:24-11-2019
Eind:29-12-2019

Website:www.heartgallery.info
Locatie:Heartgallery, Hengelo

De tiende editie van de Stadskamer 2019 staat in het teken van de sluiting van HeArtGallery. Geen hart voor de kunst in Hengelo. No HeArt Feelings. Dat is het thema van de laatste tentoonstelling die we in HeArtGallery organiseren.

Het bestuur van de HeartGallery: 'We hebben ons best gedaan om in Hengelo een podium voor professionele beeldende kunst en vormgeving opnieuw tot leven te brengen. Dat vonden we belangrijk voor de stad, voelden ons schatplichtig aan hen die ruim 70 jaar geleden het initiatief namen. Bijna vier jaar hebben bestuur, vrijwilligers en professionele kunstenaars samen met partners, gesteund door fondsen en bedrijfsleven, mooie dingen tot stand gebracht. We kijken terug op een fantastische tijd, maar hebben helaas moeten besluiten om te stoppen. HeArtGallery heeft uiteindelijk niet de harten van bestuurlijk Hengelo weten te veroveren om ons te steunen.'

De Stadskamer van HeArtGallery wordt ingericht als rouwkamer. Ruim 65 professionele beeldende kunstenaars hebben gehoor gegeven aan de oproep om met een kunstwerk te reageren op de sluiting. Zij allen exposeren met een klein werk. Het wordt een plaats voor afscheid, overdenking en contemplatie. Sfeervol ingericht en met herinneringen aan de afgelopen jaren. Er is een condoleance register aanwezig. Gelegenheid tot afscheid nemen is er vanaf 24 nov. tot 29 dec. Zondag 29 dec. wordt er afgesloten met een passende bijeenkomst en een laatste groet. De laatste stadskamer kunstenaar, Herna Wielink, draagt de sleutel rond 17.00 u. tijdens het Cultuurpodium symbolisch over aan het bestuur van HeArtGallery.

HeArtGallery
7551 HK
Hengelo

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!