Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

NO FUTURE NO SHAME

Installatie van Marko de Kok

Start:31-03-2022
Eind:22-05-2022

Website:www.perroneen.nl
Locatie:Perron 1, Delden

Marko de Kok beeldend kunstenaar, woonachtig in Zwolle, heeft speciaalvoor de kijkdoosgalerie een installatie ontwikkeld die zijn betrokkenheid laat zien met de oorlog in Oekraïne. We zijn zo gewend aan een onafzienbare stroom beelden die onsvanaf de TV en gezeten in de luie stoel wordt toegezonden dat elk begrip vanrealiteit en lijfelijkheid aan het verdwijnen is.
De installatie in Perron1 laat het tegendeel ervaren.Er is voor elk van een van de 4 ramen verschillende taps toe lopende gangen van karton geplaatst. De toeschouwer wordt het mogelijk een kijkje in een andere werelden in een andere werkelijkheid te nemen. De ene keer kijkt men in een duistere ruimte naar beneden, bij een andere naar een verdwijnende hoekof is de blik naar boven gericht. Assiociaties met verstopplekken, schuilkelders, shelters etc. worden opgeroepen en versterkt door de verrassende en bepalende vormen en het gebruikte materiaal(karton) Een steeds wisselend licht maakt de uitkomst van wat daarachter is gelegen onheilspellend en onvoorspelbaar.
Zelf zegt hij hierover:NO FUTURE NO SHAME De geschiedenis bewijst keer op keer het onvermogen van de mens om controle uit te oefenen op het eigen voorland. Met onvoorziene ontwikkelingen tot gevolg. Ik plaats met deze installatie de toeschouwer

in een ongemakkelijke positie, namelijk die van het hier en nu.

www.markodekok.com


Perron1 Galerie voor installaties Stationsweg 1/5 Delden www.Perroneen.nl www.mikc.euDagelijks uitsluitend van buitenaf te bezichtigen van zonsopgang tot zonsondergang

Stationsweg 1/5
7491 CE
Delden

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!