Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Nelleke Bosland

Installatie in het Kunst-Torentje en in de Mini Kunst-Torentjes in Almelo

Start:16-07-2022
Eind:28-08-2022

Website:nieuwetwentsekunst.nl
Locatie:Het Kunsttorentje

Met plakband en bewegende lichtprojecties verandert Nelleke Bosland bestaande architectuur in vervreemdende werelden. Helder gekleurde lijnen en schaduwen dansen en buitelen ritmisch door elkaar. Spiegelende vlakken zorgen voor een verwarrende herhaling. De locatie vervlecht zich zo met de projectie, de tape zorgt voor onverwachte ruimtelijke verbindingen en smeedt tegelijk alles tot één geheel. Gepresenteerd in zelf geconstrueerde afgebakende ruimtes, ontvouwt er een abstracte en gekleurde wereld.

In het locatie specifieke werk van Nelleke Bosland is sprake van verschillende perspectieven op de werkelijkheid. Vanuit verschillende standpunten is de ervaring van de werkelijkheid verschillend. Met lijnen in de ruimte schept zij een metafoor van functioneren in een complexe samenleving die steeds lastiger te begrijpen is.

Bij het Kunsttorentje in Almelo maakt zij site-specifieke tapetekeningen die de architectuur van het Kunsttorentje verbindt met de architectuur van de gebouwen in de omgeving. Een driedimensionale tekening binnen en buiten op de wanden, de vloer, de ramen, de muren en de straat rondom het Kunsttorentje.

Nelleke Bosland woont en werkt in Amsterdam. De stedelijke architectuur en de drukte van de stad is in al haar werk terug te zien. Zij is in 2016 afgestudeerd aan de Nieuwe Academie Utrecht. Zij exposeert sindsdien met site specifieke tekeningen en videowerken.

www.nellekebosland.nl

ACTIVITEIT

Finissage bij “recht hoek” van Nelleke Bosland met Wordbites

Zondag 28 augustus, 16.00 – 17.30 uur
Rondom KunstTorentjes en Bibliotheek
Organisatie: Stichting Nieuwe Twentse Kunst en Bibliotheek Almelo

De toegang is gratis

recht hoek’ is een expositie van de Amsterdamse beeldend kunstenaar Nelleke Bosland in het KunstTorentje aan de Egbert Gorterstraat en de acht mini-kunsttorentjes aan de kade bij het stadhuis. De expositie loopt tot en met zondag 28 augustus. De laatste dag van de expositie is er een finissage. Tijdens dit slot evenement is er een optreden van spoken-word artist Wordbites. Nelleke en Wordbites onderzoeken hoe zij hun tekst en beeld kunnen samenvoegen. In deze prille samenwerking reageert Wordbites op het beeldende werk in Almelo en Nelleke laat video werk zien geïnspireerd op tekst van Wordbites.

Nelleke Bosland verandert met plakband en bewegende lichtprojecties bestaande architectuur in vervreemdende werelden. Helder gekleurde lijnen en schaduwen dansen en buitelen ritmisch door elkaar. www.nellekebosland.nl

Hugo de Haas van Dorsser uit Utrecht is woordkunstenaar die onder de naam Wordbites spoken-word mixt met live-muziek, zang of dans. Pakkende performance-poëzie die kraakt, bijt of streelt. https://myalbum.com/album/etk87L7I2Xvf


Kunst-Torentje
7607 GB
Almelo

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!