Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

‘Natuurlijk!’

Henriette Tavenier

Start:21-05-2022
Eind:02-06-2022

Website:www.beeldenaambeeld.nl
Locatie:Beeld en Aambeeld

Kenmerkend voor het werk van Henriëtte Tavenier is een abstracte benadering van thema’s uit de natuur. De kringloop en ‘eigen gang’ van de natuur fascineren en inspireren haar.
Zowel de ruimtelijkheid van een berglandlandschap als detailsvan stenen, planten, en organische structuren kunnen aanleiding geven voor een beeldend werk.

In de tentoonstelling komen verschillende technieken en werkwijzen aan bod, maar het beheersen van een techniek is niet waar Tavenier naar streeft. Liever maakt zij gebruik van tegengestelde verfprocessen, om op die manier ‘toeval’ én ‘ingrijpen’ in het beeldende proces beide een rol te geven. Het beperkt de invloed die je als kunstenaar hebt op het beeld. Loslaten maakt het schilderen spannend. Deze organische werkwijze komt overeen met de thematiek dat in de natuur alles zijn eigen weg gaat.

In plaats van een officiële opening houden wij open huis op zaterdag 21 mei 2022 tussen 13:00 en 17:00 uur. Henriëtte Tavenier is dan vanzelfsprekend ook aanwezig en Hans Martin speelt op zijn gitaar.

Henriette:

Atelier filmpjeEen atelier-filmpje gemaakt door Derya Zenginoglu.Haar serie van 22 atelier-gesprekken (genaamd: Oksijen) heb ik vanuit mijn Stichting Beeldruimte ondersteund.
De serie is bedoeld voor de Turks sprekende gemeenschap in Overijssel, om hen bekend te maken met hedendaagse kunst. Aan het slot van de serie heeft Derya mij in het atelier gefilmd. https://youtu.be/5rzdInjivvw

Karel Betman
Walstraat 13 7511 GE Enschede +31 53 4 300 357

wo t/m za 10–17
galerie@beeldenaambeeld.nl www.beeldenaambeeld.nl

Walstraat 13
7511 GE
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!