Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Nanna de Hullu

Mossen en mensen

Start:11-12-2022
Eind:29-01-2023

Website:sites.google.com
Locatie:Lambooijhuis

Nanna de Hullu (1987) groeide op in Boekelo en woont in Enschede. Ze studeerde in 2014 af aan de AKI, richting autonoom beeldende kunst met als specialisatie tekenen en schilderen. Al tijdens haar studie had ze een voorliefde voor organische vormen en landschappen, die zij vaak verbond met een persoonlijk thema.

Haar huidige werk bestaat uit landschappen en (zelf)portretten. Het landschap van Schotland trekt Nanna zeer aan. Daarbij zoomt ze regelmatig in op de mossen die daar op de boomtakken groeien. Vaak nemen ze in het schilderij het hele landschap over. Ook in portretten versmelt de menselijke figuur vaak met het landschap of met plantaardige structuren.

Nanna volgt al geruime tijd zenboeddhistische training (olv Carolina de Ruiter uit Amsterdam). Ervaringen of realisaties opgedaan tijdens meditatieoefeningen zijn ook een inspiratiebron of hebben in elk geval invloed op de sfeer van landschappen en portretten. Omdat Nanna is geboren met een anders werkend hart, gaat haar werk direct of indirect over ademen, groeien,zich ontwikkelen en leven. De mossen, die alleen kunnen gedijen waar de lucht zuurstofrijk is, staan daar symbool voor. De boeddhistische oefening heeft invloed op sfeer en thematiek.

Opening op zondag 11 december om 17:00.

Stichting Lambooijhuis
7551 DX
Hengelo

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!